Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 грудня 2011, 11:11 Катастрофи
У центрі Києва стіна занедбаної будівлі завалилася на будівельника
У центрі Києва стіна занедбаної будівлі завалилася на будівельника

Стіна занедбаної будівлі завалилася на людину в центрі Києва. Двоє робітників саме розбирали споруду. Щойно сталася трагедія, один із них накивав п'ятами й залишив колегу під завалами.

Цей будинок давно, як кістка в горлі, місцевим мешканцям. Півзруйнована споруда в самому центрі Києва стоїть пусткою вже понад 20 років.

Олександр Гудима, мешканець м. Києва:

- До цього часу на цьому місці загинуло три людини, одна людина повісилася, і померли два наркомани. Ці трупи прибирали, обносили колючим дротом.

Близько тижня тому будівлю обнесли парканом. А днями тут розпочали якісь роботи.

Олександр Гудима, мешканець м. Києва:

- Сьогодні ранком я йду - чоловік отут відбійним молотком з цього боку працював на рівні третього поверху, драбина там стояла на той бік, щоб залазити, і воно обвалилося.

Цегляна стіна впала на одного з робітників. З-під завалів видніла лише голова нещасного. Рятувальники витягали постраждалого майже дві години.

Олександр Тополов, керівник ГУ МНС м. Києва:

- У него левая нижняя конечность зажата, скрепили стойками. Надеемся что всё пройдет благополучно, потому что там очень сложная ситуация, над ним большие остатки строительно-монтажных конструкций.

Чоловіка в тяжкому стані одразу занесли до "швидкої". Ще півгодини лікарі надавали йому допомогу на місці. Постраждалому 37 років. Найімовірніше, він безхатченко.

Олександр Тополов, керівник ГУ МНС м. Києва:

- Ответить на вопрос, идут ли санкционированно строительные работы или… я сейчас ответить вам не могу, этим занимаются работники милиции.

Втім, у міліції повідомили: до будівельників, один з яких втік і кинув товариша під завалом, у них питань немає. Вже після того, як постраждалого забрали до лікарні, чоловік повернувся і спокійно забрав інструменти.

Ірина Винокурова, кореспондент:

- Рятувальники і правоохоронці поїхали, однак проблема цього будинку залишилася. Відтак місцеві мешканці сподіваються, що, принаймні, після нещасного випадку його таки знесуть.