Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 жовтня 2010, 11:36 Катастрофи
Сорок людей загинуло й 11 травмовані в аварії на Дніпропетровщині
Сорок людей загинуло й 11 травмовані в аварії на Дніпропетровщині

Сорок людей загинуло й одинадцятьох тяжко травмовано в найстрашнішій дорожній аварії в Україні за часів незалежності. Потяг наче губку зім'яв переповнену пасажирами маршрутку на залізничному переїзді в місті Марганці на Дніпропетровщині. Люди, що дивом уціліли в цьому кривавому місиві, розповіли: водій навмисно спрямував автобуса під колеса потяга.

Жовтий мікроавтобус перетворився на машину смерті. Жертвами жахливої аварії стали понад чотири десятки людей, що їхали в маршрутці. Дивом уціліли лише кілька пасажирів. На залізничному переїзді транспорт виїхав просто під колеса потяга. Багатотонний товарняк зніс маршрутку, немов пушинку, й тягнув її ще метрів зо триста. Понівечені тіла випадали з салону автобуса через вікна.

Євген Кравець, керівник прес-служби Департаменту ДАІ МВС України:

- За попередніми даними водій рейсового автобусу виїхав на забороняючий сигнал симофору, що і стало результатом зіткнення з поїздом.

Жовта маршрутка вирушила з селища Городища о 8:50. Вона, як зазвичай уранці, була переповнена пасажирами. Замість 22-х осіб за кількістю місць у салон напхалося понад 50. Як розповів міністр транспорту та зв'язку Костянтин Єфименко, посилаючись на свідчення уцілілих, - водій автобуса навмисне попрямував під потяг. Що проїзд заборонений, він чудово бачив. Працювала сигналізація, та й світлофор горів червоним. Кермувальник зупинив переповнену маршрутку перед переїздом, вийшов, постояв кілька хвилин, а коли побачив, що наближається товарняк, сів до кабіни й рушив під колеса. На крики пасажирів чоловік не зважав. Що ж насправді сталося - мають з'ясувати правоохоронці.

Євген Кравець, керівник прес-служби Департаменту ДАІ МВС України:

- За наказом міністра внутрішніх справ там туди виїхала оперативна група. На чолі з заступником міністра. І також в цю службу входить начальник Державтоінспекції.

Тіла загиблих і постраждалих витягали за допомоги спецтехніки ніби з величезної м'ясорубки. Неперервним потоком на місце з'їжджалися карети швидкої. Тих, хто уцілів, терміново доправляли до лікарень міста Марганця. Звідти гелікоптером - до Дніпропетровська.

Віктор Бутківський, керівник ГУ МНС України у Дніпропетровській області:

- Есть психологи, и они работают с родственниками. Есть, уже находят своих погибших, в принципе, они уже все установлены. Фамилии, имена, откуда, и так далее. Естественно, будут выделены денежные средства с государства.

- На компенсацию?

- Да.

Родинам загиблих уряд пообіцяв видати по сто тисяч гривень із резервного фонду.

За наказом президента, 13 жовтня в Україні оголошене днем жалоби.