Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 липня 2010, 13:47 Катастрофи
Луганські урядовці відмовляються допомагати потерпілим від стихійного лиха
Луганські урядовці відмовляються допомагати потерпілим від стихійного лиха

Усі претензії - до небесної канцелярії, ми безсилі. Приблизно так відповідають жителям Луганська місцеві чиновники. В одній частині міста після дощів зсуви обіцяють дістатися до будинків, а в іншій - вода загрожує перелитися через пороги. Будь-які спроби людей достучатися до представників влади нічим не закінчилися. Тому вони звернулись до "Свідка".

Газ Ірині відрізали місяць тому. Сталося це після того, як тут побували газівники й побачили урвище. Сказали, якщо будинок завалиться в яму, то хоч вибуху не буде.

Ірина Демеченко, луганка:

- Печка - она, естественно, так просто стоит - как музейный экспонат. И готовим кушать на вот этой маленькой электрической.

- Газа нет?

- Газа нет.

Ірина каже, там, де нині яма, колись був сарай, господарські споруди та город. Після останнього дощу все це пішло в яр. Тепер чергова злива може потягти за собою частину двору та саму хату.

Ірина Демченко, луганка:

- В течении последнего года вот эти все постройки, которые были, они упали, и мы уже загородили, чтобы хотя бы ребенка здесь как-то, но тут началась эта ситуация - начало все лететь. Каждое утро просыпаюсь с мыслью, надо пройти посмотреть - где чего произошло.

Між тим та цим світом щоранку прокидаються й мешканці вулиці Артема, що в Кам’янобрідському районі Луганська. Незважаючи на спеку, вода стоїть в городах і не сходить. Останні дощі утворили тут озера, в яких квакають жаби. А замість картоплі, цибулі чи помідорів ростуть ряска та комиші.

Володимир Подорожний, луганець:

- Кроме того, что подпочвенная вода поднимается, - плюс еще дождь добавляет. Короче, жить тут весело. Погреба нет, все посадки пропали, дома трескаются. Тем, у кого дома пониже, там вонь идет, пол пропадает. Ну, короче, весело.

Нас не чують, кажуть люди. І на підтвердження показують цілі томи переписки з чиновниками. Ті лише розводять руками, мовляв, то все природа, і на допомогу урядників навряд чи варто розраховувати.

Олександр Красюков, голова Ленінської райради м. Луганська:

- Я еще раз повторяю: денег в районном бюджете на подобные вещи, ну, их просто нет. Они никогда не предусматривались.

Натомість люди з острахом чекають чергової непогоди. Адже в одному випадку вода може потягнути будинок з людьми в урвище, в іншому - перебратися через пороги. Отоді й знайдуться кошти. Але вже на ліквідацію надзвичайної ситуації.