Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 травня 2010, 12:05 Катастрофи
В результаті злив на Прикарпатті вода затопила деякі селища
В результаті злив на Прикарпатті вода затопила деякі селища

Прикарпаття підраховує збитки. Внаслідок злив рівень води у річках різко підвищився. Вода затопила підвали житлових будинків та сільгоспугіддя. Так, на Коломийщині один з хуторів опинився в ізоляції. А вулиці села Підпечер Тисменицького району перетворилися на венеційські канали. Люди покликали на допомогу.

У селі Воскресинцях 55-ро людей відрізало від великої землі. Бурхлива річка Прут піднялася за мить і зруйнувала місцеву переправу. На допомогу покликали гірничо-рятувальний загін. Головне завдання - доправити людям харчі. Для цього знадобилися катамаран, спецодяг та сильні руки.

Покликали на допомогу і в сусідньому Тисменицькому районі. Річка Ворона позаливала підвали та городи. Центральну ж вулицю села Підпечар перетворила на Венецію.

Ярослав Клейнота, підпечарський сільський голова:

- В Підпечарах постійно після сильних опадів розливається річка Ворона, тече посередині села, половина села залишається без доступу до транспорту, магазинів, цього року вона теж розлилася.

Основний вид транспорту для селян - знову таки, катамаран. Рятувальники обіцяють: чергуватимуть, доки негода не відступить.

Микола Галько, керівник Івано-Франківського річково-аварійного центру:

- Підрозділ буде забезпечувати життєдіяльність до тих пір, поки буде потреба. Як вода не спаде, будемо працювати і в ночі, і до ранку будемо забезпечувати життєдіяльність села.

Наразі в МНС кажуть: вода потроху спадає. Та, поки опади не припиняться, спецслужби працюватимуть у посиленому режимі. На сьогодні затоплені 45 підвалів житлових будинків, підтоплені 8 гектарів сільгоспугідь. Збитки підраховують.

Світлана Лунгор, Марина Криворотова, Івано-Франквська область, НТН.