Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 травня 2016, 23:25 Нещасні випадки
Селфі на недобудованому мості закінчилося для киянина каліцтвом
Селфі на недобудованому мості закінчилося для киянина каліцтвом

Селфоманія, або смерть заради фото! У Києві юнак виліз на один із недобудованих мостів заради світлини себе на тлі краєвиду на Дніпро. Зрештою хлопець упав з 20-метрової висоти! Він уцілів дивом і зараз у вкрай тяжкому стані в реанцімації. Біда сталася на Подільсько-Воскресенському мосту, який вже зажив поганої слави. І став місцем загибелі підлітків.

Назар Міліневич, кореспондент:

- Селфі, які можуть вбити. у Києві хлопець заради гарної фотографії намагався залізти на верхівку мосту по елоктродротині. Утім, дріт не витримав ваги і хлопець впав донизу. Не зупиняють юних естремалів і ось такі таблички, що прохід по мосту заборонено.

Травми голови, переламані руки, численні операції та вкрай тяжкий стан! Така ціна фотографіії для 23-річного киянина.

Дмитро М'ясников, завідувач відділення хірургії 17-ї лікарні м. Києва:

- Його стан важкий, але стабільний, наразі він знаходиться у віділенні ренацімаії. Не виключено можливості оперативного втручання на головному мозку і можливості оперативного втручання на кінцівках.

Відповідь хлопця, чому він опинився на висоті, лікарів шокувала. Парубок вибрав екстремальну розвагу: фото на недобудованому Подільсько-Воскресенському мосту.    

- Ну ми знаємо, що він впав згори під час виконання селфі.

Лише за останній місяць це вже другий випадок, коли юні екстремали потрапляють із тяжкими травмами до лікарні. Про міст-довгобуд, який мав би з'єднати центр і Троєщину, складають легенди. У народі його навіть називають смертельним - серед підлітків.

- Ми пару раз бачили тут людей. Ми бачили там і один, і два, цілими компаніями лазять і заходять сюди.

Торік компанія підлітків також вирішила погуляти по занедбаному мосту. Для одного з хлопців ця прогулянка стала останньою. У поліції не встигають реагувати на постійні виклики людей, що на переправі розгулюють діти. 

Костянтин Кузьмін, керівник кримінальної поліції у справах дітей Подільського району м.Києва:

- Кожен день це два-три виклики, сюди поліція приїздить, і поліція сюди ж тож залізти-не залізти, тим паче також страшно.

Після чергового каліцтва на мосту правоохоронці розклеїли попереджувальні оголошення. Втім, полісмени розуміють, що такий спосіб не надто дієвий і жодні написи не зупиняють підлітків. Навіть під час нашої зйомки кілька школярів лазили по конструкції.

Костянтин Кузьмін, керівник кримінальної поліції у справах дітей Подільського району м.Києва:

- Вимушені долучатись до таких заходів, але я так розумію, що це не надовго, бо зараз ці самі діти візьмуть і повідривають. Механізм боротби - щоб тут були попереджувальні знаки, що тут вхід заборонено. По-друге, потрібно заварити прохід сюди і доступ, і тоді в нас буде можливість складати ті самі адіміністративні протоколи на батьків, тому що їхні діти тут лазять.

А поки занедбаний міст і досі залишається зоною екстремальної і смертельної прогулянки серед підлітків. Які заради хвилинного марнославства - фото в соцмережі - ризикують життям.