Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 січня 2016, 00:44 Нещасні випадки
Бум батьківського недбальства - на Дніпропетровщині двоє дітей випали з вікон
Бум батьківського недбальства - на Дніпропетровщині двоє дітей випали з вікон

Одразу два випадки падіння з великої висоти на Дніпропетровщині. У Павлограді з вікна п'ятого поверху випав 7-річний хлопчик. У Дніпродзержинську, і теж з п'ятого поверху - 7-річна дівчинка. Обидвоє перебували вдома без догляду дорослих, і обидвох від неминучої смерті врятувало лише диво.

Вона так прагнула знайти нового чоловіка, що мало не втратила сина. 29-річна Наталя зачинила 7-річного Ігорчика у квартирі однієї з багатоповерхівок Павлограда і пішла гуляти. О третій ночі дитина прокинулася і спробувала відшукати мати. Хлопчик відчинив вікно і полетів у прірву - із п'ятого поверху. Від смерті дитину врятували мотузки для білизни - вони пом'якшили удар. 

Світлана, сусідка:

- На четвёртом этаже оборвана верёвка, видите, а на третьем этаже вообще оборвало трубу.

Плач дитини почули сусіди. Вибігли на двір й побачили на снігу закривавленого хлопчика. Викликали швидку. У маленького пацієнта медики діагностували численні травми внутрішніх органів, перелами кінцівок та хребта, й санавіацією негайно доправляють до Дніпропетровська.

Олексій Мохов, завідуючий відділення травматології Дніпропетровської обласної дитячої лікарні:

- Тяжёлая черепно-мозговая травма, перелом костей предплечья, перелом позвоночника, состояние остается тяжелым, мама на сегодняшний день находится здесь.

Чому серед ночі покинула сина - молода мати пояснити відмовилася. Сусіди жінки розповіли: дитина часто залишалася у квартирі сама. Через постійні пошуки матері нових партнерів, скандали і розлучення психіка дитини не витримувала.

Сусідка:

- Мама искала мужа. Это уже не первый раз. Я говорила: Наташа, не бросай, не бросай... Тем более что у ребёнка нарушена психика с двух лет, потому что вот эти вот скандалы, разводы он видел на глазах.

***
Схожа історія сталася і у Дніпродзержинську. Семирічна Даша з молодшим братом так само були вдома самі. Так само дуже скучили за мамою. Вранці жінка зачинила малечу і пішла на роботу. Не витримавши суму, по обіді Даша вирішила йти за ненькою і спуститися з 5-го поверху на перший  - по балконах. Відчайдушну спробу помітила сусідка. Але самотужки зняти дитину не змогла, тож почала кричати. На допомогу примчав випадковий перехожий - через балкон жінки допоміг дівчинці забратися назад у квартиру. Та вже за дві години Даша вирішила повторити спробу, не втрималася і впала з балкону. Із травмами ніг дівчинку доправили до лікарні.

Маріанна Камінська, лікар-травматолог Дніпропетровської обласної дитячої лікарні:

- Девочке просто повезло, наверно, родилась в рубашке. Ребенок с пятого этажа пополз по кабелю интернет, и не удержалась, и упала. Имеет повреждение обеих костей голени со смещением. Она говорит, что соскучилась за мамой.

Нині поліція шукає рятівника-незнайомця, який під час першої спроби дитини спуститися допоміг дівчинці - щоб подякувати. А ось проти обох неньок  розпочали кримінальні провадження за злісне невиконання батьківських обов'язків.

Ганна Старчевська, керівник відділу ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області:

- Відкрито кримінальні провадження за ознаками статті 166 кримінального кодексу України. За цей злочин передбачена відповідальність у вигляді обмеження волі на строк від 2 до 5 років, або позбавлення волі на цей же строк.

Правоохоронці звертаються до усіх батьків і вкотре попереджають - не залишайте  свою малечу на самоті. Пам'ятайте: недбальство по відношенню до дітей може коштувати їхнього здоров'я і навіть життя.