Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 жовтня 2015, 19:10 Нещасні випадки
У запорізькій багатоповерхівці обірвався ліфт
У запорізькій багатоповерхівці обірвався ліфт

Скажений ліфт ледь не вбив подружжя у Запоріжжі. Пенсіонери пролетіли на шаленій швидкості із 13 поверху і дивом не розбилися. Зараз старенькі на сердешних препаратах. Комунальники запевняють, що ліфт справний. Утім, усі мешканці під'їзду призвичаюються ходити пішки. 

Юрій Володимирович із дружиною Вірою Степанівною мешкає на 13 поверсі цієї багатоповерхівки в самому центрі Запоріжжя. Щодня користувалися ліфтом, поки машина мало не вбила їх. Того дня подружжя поверталося з крамниці, зайшло до кабіни і навіть доїхало до свого поверху. Далі почалося найстрашніше - підіймач раптово полетів донизу. 

Сергій Вендін, кореспондент:

- Подружжя пенсіонерів вже збиралося виходити з кабіни, як раптом зникло світло, двері зачинилися і підіймач почав їхати донизу. Повільно дістався третього поверху, а потім ліфт обірвався!

Потужний удар у ліфтовій шахті переполохав усіх мешканців будинку. Люди викликали рятувальників. Ті відчинили двері й витягли постраждалих. Пенсіонери лише дивом не загинули.

Віра Степанівна, постраждала:

- У меня сердце больное, до сих пор хожу с таблеткой. До сих пор болит сердце. Состояние ужасное. Вы понимаете: падаете вниз - неизвестно что будет. Он так ударился. Его качнуло. Я думала, что он развалится.

Та в комунальному підприємстві цей інцидент не вважають екстраординарним.

Юрій Ісупов, працівник комунального підприємства:

- Ничего страшного не произошло. Люди спокойно доехали до первого этажа. Их освободили. Все в порядке.

Нині аварійний ліфт працює, але охочих користуватися ним небагато.

Христина, мешканка будинку:

- Я сейчас поднималась пешком. И спускаюсь теперь пешком. После этого случая, наверно, больше никогда не буду ездить. С ребенком это тяжело. Каждый день нужно выйти погулять

Мешканці будинку твердять - скаржаться на роботу підіймача мало не щодня.

Віра Кобзар, мешканка будинку:

- Вот я плачу за содержание дома, со скидкой, 107.38. - Что сюда входит? -В обслуживание входит и обслуживание лифта. За эту сумму денег, что мы оплачиваем, должно быть нормальное обслуживание лифтов. Чтобы не боялись мы в них ездить.

Комунальники виправдовуються: на скарги реагують. Обіцяють невдовзі полагодити й вантажний ліфт у цьому ж будинку, який не працює вже понад десять років. Що ж до аварійного підіймача - запевняють: користуватися ним можна.

Юрій Ісупов, працівник комунального підприємства:

- Можно ездить, конечно. Лифт не может упасть в принципе. Система предусмотрена таким образом, что лифт упасть не может.

Тим часом постраждалі Юрій Володимирович і Віра Степанівна комунальникам не вірять і ліфтом більше не користуються - допоки його не замінять на новий.