Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 липня 2015, 01:27 Нещасні випадки
У Харкові величезна гілка впала на жінку з немовлям
У Харкові величезна гілка впала на жінку з немовлям

Нещасний випадок у Харкові. Велетенська гілка клена впала на жінку з немовлям, яка гуляла у дворі, біля під'їзду. Удар був такої сили, що розтрощило спинку лавки. Мати встигла лише прикрити собою новонародженого сина і тим врятувала його. Після ретельного обстеження в лікарні з'ясували - в дитинки лише подряпина. Натомість у жінки - компресійний перелам чотирьох хребців.

Жахлива пригода сталася у тихому харківському дворі на вулиці Єсеніна. День був спокійний і ясний. Аж раптом товстенна гілка надломилася і з гучним тріском упала на жінку, що сиділа на лавці біля під'їзду поряд із дитячим візочком. 

Тетяна Філіпова, свідок:

- Вдруг слышим дикий крик. Орут, какое-то имя женщины называют, я не поняла. И все начали сюда бежать. Я ж не поняла, я вообще подумала, может, ребенок выпал. Выглядываю с балкона - смотрю, все бегут сюда, тут лежит, ее не трогали, я подумала даже, что ее насмерть убило.

Олег Петровський живе в сусідньому під'їзді. Він одразу вискочив на крик і разом з іншими мешканцями допомагав витягати матір з дитинкою з-під величезної гілки. Постраждалу звуть Оксана, їй 34 роки. Вона була на прогулянці зі своїм молодшим сином Тимуром, якого народила всього кілька тижнів тому.

Олег Петровський, свідок:

- Я вызвал скорую помощь, тоже выскочил, помог, чем мог.

- А ребенок где был в этот момент?

- Я понял так, что мама накрыла, закрыла его собой. Еще помогло, что ветка, которая упала, вначале ударилась о саму лавочку. Она сломала ее и потом уже женщина получила травму.

- То есть спинка самортизировала?

- Спинка самотризировала немножко, она сломалась полностью. Дерево очень большое, очень крупное.

Лікарі два дні обстежували крихітного пацієнта і не могли повірити своїм очам. Після такого жаху в Тимура жодних серйозних ушкоджень - лише незначна подряпина. Мати самовіддано врятувала дитинку, взявши на себе удар.

Ганна Силаєва, кореспондентка:

- Оксана нині у травматологічному відділенні Лікарні швидкої допомоги - разом із маленьким сином. Йому завтра виповниться 3 тижні, і обходитись без мами він ще не може. Те, що сталося, для родини великий стрес. І проти телевізійної зйомки вони заперечують категорично і навіть агресивно.

Батьки налякані і знервовані - медики не радять їх турбувати. Сама Оксана ще не оговталася від шоку. Вона погано пам'ятає не тільки саму пригоду, а й те, що було потім.

Микола Перхун, завідувач відділення Лікарні швидкої допомоги:

- Она сама не помнит. Потому что… Она даже не помнит, как она в томографе находилась. Трудно говорить, это стрессовая ситуация.

Травми в молодої матері дуже тяжкі. Крім численних забоїв, у неї зламаний хребет. Страшний удар застав жінку незахищеною: вагітність зробила її кістки крихкими.

Микола Перхун, завідувач відділення Лікарні швидкої допомоги:

- Тут отягчающий момент есть, что она кормящая мать. Поэтому на этом фоне у неё и произошло повреждение четырёх тел позвонков, на фоне остеопороза, связанного с кормлением, с беременностью предыдущей. Поэтому сроки реабилитации будут зависеть также от сроков кормления ребёнка, а общий срок реабилитации может занять до 12 месяцев.

Чому впала гілка та чи можна було попередити нещастя? Хто відповість за страшні травми й пережитий шок? Міські чиновники навіть не можуть уявити, як їм діяти. За їхніми даними, дерево - молоде й цілком здорове. Клени живуть по кількасот років, а цьому немає і п'ятдесяти.

Роман Нехорошков, директор департаменту Харківської міської ради:

- Визуально дерево не аварийное, не сухое. Заявок по этому дереву от наших коммунальных служб не поступало. По данным мастера участка, который обслуживает и отвечает за данную территорию, тоже при соответствующих обходах визуально не было видно, что данное дерево представляет какую-либо опасность.

Тим часом мешканці подвір'я, де сталося лихо, підозрюють, що Оксана стала жертвою чиїхось злих намірів. Люди одностайні - гілка була підпиляна. 

Вікторія Логвінова, свідок:

- Кстати, те люди, которые приезжали, забирали эту ветку - они сказали, что ветка была подпилена.

- Вы считаете, что это чей-то злой умысел?

- Я не могу сказать. Я в конце концов не криминалист, я не видела ничего этого… Я не исключаю. Не только я, а очень многие.

Кому й навіщо треба було пиляти здорову гілку? Жителі підозрюють когось із сусідів, хто міг хотіти більше сонця у своєму вікні. Але міліції невідомо, щоб хтось що-небудь насправді бачив.

Костянтин Шеремет, оперуповноважений ГУ МВС України у Харківській області:

- Естественно, каждый имеет право на субъективное мнение. О том, была ли эта ветка спилена, есть ли там какой-то, чей-то умысел - будет установлено после завершения расследования. На данный момент назначены экспертизы. Досудебное расследование продолжается. И после его завершения будет установлено, было ли это подпилено, либо это был несчастный случай. Есть ли в этом вина кого-либо.

Сьогодні біля під'їзду вже немає тієї злощасної лавки. Її замінять на нову. А от дерево, хоч комунальники й називають здоровим, та все одно планують спиляти. Навіть попри протести людей.