Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 серпня 2014, 00:48 Нещасні випадки
На Рівненщині дитина згоріла у копиці соломи
На Рівненщині дитина згоріла у копиці соломи

П'ятирічна дівчинка згоріла живцем на Рівненщині. Дитина разом з троюрідною сестричкою бавилася на подвір'ї, аж раптом спалахнула копиця соломи. Рідні кинулися рятувати збіжжя. Яни одразу не шукали, бо були впевнені, що вона злякалася вогню і просто сховалася.

П'ятирічна Яна разом з сестричкою щойно повернулася з річки. Її тітка саме готувала дітям обід і доглядала за найменшим хлопчиком. Раптом жінка побачила, як спалахнула копиця з сімдесятьма тюками соломи. Одна з дівчаток побігла по дорослих, де поділася інша - ніхто не помітив.

Марія, тітка загиблої:

- Вони разом там гралися. Я малого колисала - він встав. Юля прибігає, вони тільки з річки прийшли. Вони там разом були. Ми думали, що вона втекла. Прибігає, каже, що горить. Я в вікно. А вже смолоскип. Воно вище дерева, вище всього. 

Пані Євгенія каже: ще до приїзду рятувальників до погорільців збіглося все село. Люди допомагали як могли.

Євгенія, сусідка:

- Ми почули крик, і я з відром води біжу туди, а там вже димить. Дівчата подають - нема нікого, від річки хлопці прибігли, стали воду лляти, потім пожарню викликали. Приїхала пожарня з Берестечка, а потім вже наша Радивилівська.

Малої ж ніде не було, шукали її по всьому селу. Міркували: дівчинка могла просто злякатися й утекла. Хоча найстрашніше припустили одразу, та знайшли малу, лише коли загасили полум'я.

Євгенія, сусідка:

- Зразу догадувались. Там така яма була, думали, що вона впала в ту яму. Руками там все вичищали - не знайшли. Під чіткою тюки зложені і сітка. І вона тако сиділа за сіткою головою стуляне, і видно, тюк впав на нього, і воно втекти не мало як. Так ми думаємо.

Дмитро Мельник, співробітник ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій в Рівненській області:

- Шансу абсолютно не було ніякого, тому що опіки були настільки глибокими, що просто були несумісні з життям. Орієнтовна причина пожежі - це дитячі пустощі з вогнем, проте остаточну причину пожежі встановлять працівники міліції.