Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 березня 2014, 20:36 Нещасні випадки
Пожежі та нещасні випадки у регіонах
Пожежі та нещасні випадки у регіонах

Вибух котла спричинив масштабну пожежу в Одесі. З охопленого полум'ям старого будинку довелося евакуювати 40 людей. Ледь не згоріли живцем мешканці приватної садиби в Черняхові на Житомирщині. А ось на Рівненщині бабуся потрапила до лікарні зі страшними опіками, бо впала на електроплиту.

Сорок людей довелося евакуювати під час пожежі в житловому будинку в Одесі. Палала пам'ятка архітектури на вулиці Пушкінській. Спалахнуло на горищі триповерхівки, збудованої 1890-го року. Попередньо відомо: вибухнув газовий котел. Квартира, над якою зайнялося, вигоріла дощенту. У її власника дуже обпечені руки. Сімох мешканців довелося знімати з вікон за допомоги автодрабин.

Надія Сафронкова, свідок:

- Слава богу, успели все выбежать. А из соседней квартиры не успела выбежать девочка 12 лет. Она очень испугалась Во флигеле на 3 этаже кричала: Помогите. Мы все стояли здесь. Но пожарные приехали за минут 7 и ее сняли.

Загалом вогонь знищив 150 метрів даху.

Володимир Боделан, керівник ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій в Одеській області:

- Я дал команду о том, чтобы поменьше использовали воды, чтобы не протапливать дом. Дом является памятником архитектуры, очень старый. Сейчас важно не только потушить, но и не залить водой, чтобы его не разрушить.

***
Ледь не згоріли живцем. У селищі Черняхові на Житомирщині спалахнула приватне обійстя. Вогонь помітили патрульні, що їхали повз. За лічені хвилини полум'я перекинулося з господарської споруди на дах житлового будинку. Правоохоронці разом із місцевими мешканцями взялися стукати в шибки, аби розбудити хазяїв. Проте ті прокинулися, лише коли міліція висадила двері. У вогні могли загинути 6-ро людей. Не чекаючи на надзвичайників, рятівники заходилися виносити з охопленої полум'ям оселі цінні речі.

Сергій Дзюблик, рятівник:

- Ми вже даже коли вскочили в хату - було повно диму, почали терміново виносити якісь речі, паспорти, все остальноє таке. Казали, виносьте хоть все таке, що можна. Так бистро, буквально за хвилину вся хата була повністю у полум'ї. Як раз такий час був, що спали таким сном, що мені кажеться, минута-дві, і мабуть ці люди вже осталися в той хаті і згоріли.

Чому зайнялося - з'ясовують.

***
Майже цілковито обпечену жінку рятують медики на Рівненщині. Вісімдесятитрирічна мешканка Гощанського району дістала страшних ушкоджень, коли впала на увімкнену електроплиту. Втім, що саме сталося в будинку, достеменно не відомо. Адже бабуся мешкала сама.

Святослав Дикало, в.о. завідувача опікового центру Рівненської обласної лікарні:

- Обставини травми до цього часу поки що невідомі. Ясно одне, що права кисть, права кінцівка знаходилась на електричній плиті. Знайшов потерпілу син. Стан на даний час дуже важкий, вона без свідомості, з низьким тиском. Перспектива така…сумна.

Нині лікарі оцінюють стан пацієнтки як критичний: у бідолахи обгоріла половина тіла, а права кисть спалена цілком. Операції постраждалій не роблять, бо вона може не пережити анестезії.