Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 серпня 2013, 11:42 Нещасні випадки
До каналізаційного люку впала дівчинка. Дитина дивом вижила
До каналізаційного люку впала дівчинка. Дитина дивом вижила

Мало не втопилася маленька дівчинка в каналізації в Луганську. Лихо сталося біля під'їзду перед очима в матері. Донька зайшла за лавочку і провалилася крізь землю. Невідомо чим би все закінчилося, якби не випадковий перехожий. Він ускочив в отвір, занурився в багнюку, і витягнув постраждалу.

Анжеліка разом з дворічною Веронікою додому з крамниці поверталася в сутінках. Біля під’їзду жінка сіла перепочити й погомоніти з сусідами. Дівчинка гралася поруч. Якоїсь миті мати побачила, що донька рушила за лавку і там наче провалилася під землю. Останнє, що почула мати - плескіт та плач дитини.

Анжеліка Гончарова, мати постраждалої дівчинки:

- Глубина была метра два с половиной точно. Ребенок там внизу находился, было все в иле. Все такое черное. Запах цвели исходил.

Жінка намагалася витягти дитину з ями, проте не вдавалося. Дівчинка то занюрувалася, то випливала з багнюки. Аж тут випадковий перехожий ускочив у колодязь, і за мить підняв дівчинку. Її терміново доправили до лікарні.

Ксенія Васильєва, педіатр Луганської міської дитячої лікарні №4:

- Была рвота не желудочным содержимым, а как грязью, плюс сотрясение головного мозга, ушибы м'яких тканей, ссадина пояснично-крестового отдела. Ребенок родился в рубашке.

Чи не підхопила бува дівчинка інфекції, лікарі поки що сказати не можуть. Чекають на результати експертиз. Водночас місцеві розповідають, каналізаційний колодязь був відкритий кілька днів. Дзвонили комунальникам, проте слухавки ніхто не взяв. У компанії "Луганськвода" розводять руками. У них всі накривки на місці. А чому в ямі мало не втопилася дитина, не знають.

Володимир Черниш, прес-секретар Луганськводи:

- Сьогодні у нас 28-е? Ось п'ять днів тому ми робили обхід,  люк був. Про це склали відповідний акт. Тобто п'ять днів тому люк був. Мы хотим кого-то наказати, но пока некого. Ищем.

Тим часом прокуратура вже розпочала кримінальне провадження. Слідчі мають з’ясувати, хто саме зняв злощасну накривку і забув покласти назад.

Пилип Солнцев, прокурор Ленінського району м. Луганська:

- Вказаний факт внесено до ЕРДР за ознаками складу правопорушення "умисне нанесення легких тілесних ушкоджень".

Цікаво, що сталося тут лихо не вперше. Рік тому в цей колодязь впала жінка, і з відкритим переламом потрапила до лікарні. Через зараження крові постраждала померла. Згодом до каналізації потрапила дитина - й загинула. В обидвох випадках винних так і не знайшли.