Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 серпня 2013, 23:30 Нещасні випадки
На Одещині двоє підлітків дістали потужний електроудар
На Одещині двоє підлітків дістали потужний електроудар

Двоє підлітків дістали потужний електроудар на Одещині. Хлопець і дівчина стали жертвами популярної розваги, катання на залізничних вагонах. Стоячи на одному з них, чотирнадцятирічний хлопець підняв руку й загорівся. Дівчинці, що підіймалася слідом, вогонь шугонув в обличчя.

До залізниці неподалік станції "Аккаржі" п`ятеро школярів прийшли не вперше. Стрибати дахами вагонів - було однією з найулюбленіших їхніх розваг. Першим на дах піднявся 14-тирічний Віктор, за ним полізла й 13-тирічна Ольга. Хлопчина вирішив нагадати дівчині про техніку безпеки. Задля демонстрації підняв руку вгору.

Ігор, свідок:

- Он когда залез на крышу. Он встал и говорит Оле: ты когда будешь подниматься, не трогай за провода. Я дал ей руку и она залезла на первые ступенечки. И только слышу: "Бах", взрыв какой-то. И потом вижу: Витя лежит, а Оля плачет. У нее на лице ожоги.

Дівчина одразу опинилася на землі. Зняти ж хлопця з вагона не вдалося. Тож довелося чекати на спецтехніку.

Ігор, свідок: 

- Его там минут 20 снимали. Какие-то люди принесли лестницу, хотели туда уже залазить. Но приехал какой-то дядя и начал кричать: "отойдите все". Ругаться на них. Потом приехал поезд, на нем такая штука, развернули ее и его на носилки положили и спустили.

Обидвох постраждалих доправили в різні опікові центри. В Ольги уражено лише 5 відсотків шкіри.

Олександр Ставракій, в.о. завідувача опікового відділу одеської міської лікарні:

- Ожоги второй-третьей степени. Около 5%. Лицо и шея. Средней тяжести. Вероятность, к сожалению, есть, что послеожоговые рубцы могут быть, пятна.

Дівчина пробуде в медзакладі з місяць. Вона забезпечена медикаментами. А ось її приятель, який потрапив до іншого центру, у значно гіршому стані. У Віктора ушкоджено 60 відсотків тіла. Він пробуде в обласному опіковому відділі щонайменше 3 місяці. До того ж, коштів на лікування та реабілітацію в матері немає. Тому будь-яка допомога буде не зайвою.

Ольга Люшенко, мати постраждалого (телефон 096 42 18 045):

- Врачи говорят: ситуация очень серьезная, но ожоги лечимые. Но дорогостоящие все лекарства. Их у меня двоє: Витя и еще есть Таня, 15 лет ей. Я их воспитываю сама уже 13 лет. Я просто не потяну это лечение сама. Кто может помогите, пожалуйста.