Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 серпня 2013, 11:00 Нещасні випадки
Потяг протягнув пенсіонерку по коліях майже півкілометра
Потяг протягнув пенсіонерку по коліях майже півкілометра

Мешканка селища Максимильянівки, на Донеччині, намагається отримати компенсацію від Донецької залізниці. Пенсіонерка потрапила в халепу: заходила в потяг, а він почав рухатися. Ногу старенької затисли двері електрички й нещасну протягло коліями майже півкілометра. Натомість чиновники тепер кажуть, що не можуть виплатити жінці відшкодування, бо вона не мала квитка.

- Вот так бабушке каждый день по три раза бинтуем ногу, налаживаем компрессы…

77-річна Тетяна Свириденко й досі не оговталася після екстремальної подорожі потягом. Розповідає, того дня разом з подругами поспішала до Донецька, щоб поторгувати.

Раїса Надуда, свідок:

- Она только ногу ставить в вагон, и за ручку взялась, хотела только садиться, все ж садятся, и закрываются двери, а там ее рука, я ей крикнула: "Таня, руку!". И она руку бросила, и двери закрылись.

По снігових кучугурах із затиснутої ногою у дверях електрички її тягло майже півкілометра. Старенька вижила дивом.

Тетяна Свириденко, постраждала:

- Я очнулася от болей. Оце колесо крутится, а я отак лежу и думаю… жду пока мене задаве. Почувствовала, что у меня руки есть, и я отак голову подняла… Сапог розстебнувся. И отак ногу дернула и в канаву полетела. Боли таки. Я так кричала. Така страсть там була. Живая смерть. А голова болталася. И сейчас у мене отут головы, считай, нету.

Валентина Почапська, свідок:

- Я як заскочила, хотіла отой от стоп кран, глянула, а там у том тамбурі не було стоп крана. Стоп кран був от туалета, с той сторони. Тут провідників  побачила, почала кричати: "дєвочкі, що ж ви наробили?" Но никто так и не остановил поїзд. Не, поїхали.

Свідки припускають, що пригода сталася, бо на станції нема освітлення. Машиніст і провідники не бачили, що відбувається на пероні.

Валентина Почапська, свідок:

- Темно, темно, тут свету не було, темная ночь. Вінувати провідниці, дальше і водителі. Вони були должни відправити, прожектором відправити поїзд. Ніхто нічого.

Володимир Селиванов, керівник прес-служби Донецької залізниці:

- Здесь должна транспортная  милиция разобраться в данном вопросе. О вине машиниста здесь не целесообразно говорить потому, что его основная задача - обеспечить безопасность перевозок, следуя согласно графика на том или ином маршруте. Железная дорога является зоной повышенной опасности и при посадке и высадке пассажиров, пассажиры должны быть бдительны.

Залізничники кажуть, що не можуть сплатити бабці компенсацію, бо вона не мала квитка на проїзд. Хоча жінка могла придбати його лише в електричці. Бо станція, де сталася пригода, вже шість років як не працює.

Володимир Селиванов, керівник прес-служби Донецької залізниці:

- В данном случае существует патовая ситуация, потому что основанием для получения компенсации существует проездной документ. Потому что все пассажиры ж/д транспорта, то ли дальнего, то ли ближнего следования застрахованы.

Постраждала вже підготувала судовий позов. Залізничники ж кажуть, виконають будь-яке рішення Феміди.