Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 лютого 2013, 22:16 Нещасні випадки
В Одесі обвалюються аварійні будинки
В Одесі обвалюються аварійні будинки

Балкон разом з пенсіонеркою впав в Одесі. Конструкція обвалилася просто на тротуар. Лише дивом цієї миті там не було пішоходів. За кілька годин в іншому районі міста завалилася арка одного з аварійних будинків.

День обвалів в Одесі розпочався з оцього будинку на вулиці Старопортофранківській. Разом із балконом із другого поверху полетіла й сімдесятишостирічна власниця оселі. Лише дивом жінка вижила, проте дістала численних забиттів і закритий перелам ноги. Мешканців будинку інцидент не здивував.

Олександр, мешканець будинку:

- У нас 14 лет назад точно так же упал балкон. Ребята вышли покурить и упали.

На щастя, під обома балконами не було людей. Так само, як і під аркою на вулиці Куйбишева. Яка обвалилася цього самого дня. Місцеві подейкують: у кварталі біля Привозу майже десять років триває спорудження. Аварійні будинки поступово замінюють багатоповерховими. Та поки зводять нові, старі руйнуються.

Валентина Тутова, мешканка м. Одеси:

- И все эти дома такие. Они все в трещинах. Ночью, когда телевизор выключается, такой треск стоит по дому, что вообще не знаешь: доживешь до утра или не доживешь. И вот буквально в субботу, 9 числа, вечером упала вторая часть этого дома. Причем упала так, что уже завалила вход со стороны двора.

Поки що єдина реакція з боку комунальних служб - обіцянка тимчасово укріпити прохід у двір.

Микола Калитка, керівник дільниці житлово-комунального сервісу Фонтанського:

- Для предотвращения дальнейшего обрушения ЖКС Фонтанский будет привлечена подрядная организация для укрепления оставшейся части арки. На время - реально укрепить. Надолго - не могу сказать. Насколько хватит. Но дом аварийный. По любому скоро его будут сносить.

Та коли зміцнять кріплення й відселятимуть із небезпечних будинків людей - невідомо. Зі слів міських урядників, це робитимуть за певних умов. Спочатку має з'явитися забудовник, йому мешканці старих будинків мають довести право жити в новобудові.

Олександр Ахмеров, голова комісії з відселелення з аварійних будинків Одеської міської ради:

- Если есть на сегодняшний день у человека законные основания там проживать, он показывает документы, регистрацию. Это является основанием для того, чтобы внести его в текст решения исполкома. В списки на отселение.

Питання отриманням нових жител неабияк актуальне саме для мешканців цього аварійного будинку.