Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 лютого 2013, 21:21 Нещасні випадки
Сумські школярі обгоріли під час хатнього фаєр-шоу
Сумські школярі обгоріли під час хатнього фаєр-шоу

Більш як півтіла дівчини пропечено до кісток, у хлопця обгоріли обличчя і стегна - такі наслідки невдалого експерименту школярів у Сумах. Удома, без нагляду дорослих, діти бавилися спиртом - спробували влаштувати хатнє фаєр-шоу.

Дитячий галас і дим із квартири. Їх почули й побачили сусіди. Негайно викликали пожежників і швидку. Постраждалих одразу ушпиталили. У хлопця обгоріло близько 10 % шкіри, дівчина ушкоджена тяжче.

Ольга Гапієнко, заступник керівника Сумської обласної дитячої лікарні:

- У досить таки важкому стані, у неї 50 % - це опіки 3А, 3Б ступеня, це досить важкі опіки. Це вражаються всі шари шкіри до кісток, майже до кісток. І в цієї дитини вражені обличчя, шкіра обличчя, тулуб, кінцівки. Тобто є деякі острівці неураженої шкіри, яких дуже, на жаль, на сьогоднішній день, мало.

Згодом з'ясували - 13-річні друзі влаштували вдома зустріч. Задля розваги вигадали експерименти зі спиртом: з каністри розливали у пляшки. Потім досліди ускладнили вогнем. Та самі спалахнули, мов сірники. Батьків у цей час удома не було.

Наталія Букач, мати постраждалої:

- Они вместе были в квартире, их несколько там было, детей, я даже этого не знаю, хотя я перед этим позвонила, она сказала, я сама дома. Я этого вообще ничего не знала.

Правоохоронці кримінального провадження не розпочинали, подію кваліфікують як нещасний випадок.

Володимир Крупецьких, керівник відділу Сумського МВ міліції:

- За попередніми даними відбувся спалах випарів спирту, що привело до займання одягу двох неповнолітніх. В результаті чого вони були доставлені з опіками шкіри до дитячої клінічної лікарні. За даними фактом міліція проводить перевірку.

Наразі обгоріла дівчина непритомна, в неї попереду кілька місяців складного й дорогого лікування та операції з пересадження шкіри.