Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 січня 2013, 22:35 Нещасні випадки
У Краматорську внаслідок займання загинув робітник, ще один - у лікарні
У Краматорську внаслідок займання загинув робітник, ще один - у лікарні

Згорів на роботі. На Новокраматорському машинобудівному заводі, що на Доннеччині, внаслідок займання газоповітряної суміші загинув робітник. Ще один з опіками в лікарні.

Зі справжнього пекла вдалося врятуватися монтажникові Генадію. Його 24-річний напарник загинув. Трагедія сталася, коли чоловіки полізли у колодязь для планового ремонту устаткування. Та не змогли відкрутити одного з ґвинтів, тож вирішили його нагріти.

Генадій Ганич, постраждалий:

- Когда болты и гайки ржавеют, мы подогреваем их резаком. Мастер его послал, а я объяснял, что и где резать. Показал и хотел вылезти, а оно как пыхнуло. Я не врубился, что он там учудил.

До лікарні постраждалого доправили у стані середньої тяжкості з опіками 20 відсотків шкіри. Медики кажуть: зараз здоров'ю чоловіка вже нічого не загрожує.

Олег Андреєв, завідувач вiдділку Краматорської лікарні №3:

- Травма получена в замкнутом помещении. Ожоги дыхательных путей иногда тяжело протекают. Мы исключили ему баротравму. Завтра будет оперирован. Как правило, такие больные излечиваются.

Нині за фактом надзвичайної події триває розслідування.

Яна Соболевська, керівник прес-служби прокуратури Донецької області:

- Сведения о данном факте зарегистрированы в ЕРДР, с квалификацией "Нарушение правил техники безопасности при совершении работ повышенной опасности". Прокуратура города Краматорска осуществляет процессуальное руководство ходом досудебного расследования.

На підприємстві трагічний інцидент коментувати відмовилися. Утім відомо, що лікування постраждалого оплатять з фонду соціального страхування проти нещасних випадків.