Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 жовтня 2012, 23:36 Нещасні випадки
Киянка дістала опіків через аварію тепломережі
Киянка дістала опіків через аварію тепломережі

У Києві жінка опекла ноги й дістала перелам, провалившись в яму з окропом. Лихо сталося, тому що лопнули й підмили асфальт старі труби з гарячою водою.

З ями на людський зріст робітники Київенерго нині виливають воду. Саме провалля огороджене зусібіч. Ввечері земля на цьому місці провалилася під ногами 45-річної жінки, що мешкає в будинку поряд.

Наталя, дочка постраждалої:

- В субботу вечером она шла встетиться с подругой, вышла в 20:25 из дому и асфальт ушел из под ног. Человек оказался в яме, вода 65 градусов, это я знаю, была.

Жінка навіть не второпала, що сталося. Допомагати їй кинулися сусіди.

Ліна Леонідівна, мешканка будинку:

- На четвертом этаже парень увидел, выскочил и ее вынул. А потом уже вызвали скорую, милицию, естественно, и все.

Наталя, дочка постраждалої:

- Она ничего не помнила, то есть открывает глаза и понимает, что у нее пекут ноги и болит, и она не понимает, что вокруг нее асфальт. То есть она не поняла, что с ней случилось.

Окрім шоку, жінка дістала тяжких фізичних травм. Нині постраждала в лікарні, попереду - тривале лікування стіп обох ніг. 

- Ожоги первой степени, перелом ключицы, человек находится в больнице, предстоит операция.

Мешканці ж чотирьох прилеглих будинків на вулиці Єреванській сидять без тепла - чекають, поки залатають мережу. Люди кажуть - комунікації в цьому місці прориває не вперше, втім замість замінити труби на нові, їх весь час ремонтують.

Ліна Леонідівна, мешканка будинку:

- Вот это ж оно лопается постоянно, вот этот кусок трассы через каждый месяц, два раза в месяц, через неделю, все время роют и роют. Так не легче ли взять и сделать раз и навсегда, чем вот это такое делать. Давно говорили, писали, что надо сделать пластиковые.

Втім, і цього разу труб не замінять. Їх, як завжди, залатають. У Київенерго вже назвали причини нещасного випадку.

Євген Глушак, директор теплових мереж Київенерго:

- Більше 50% системи теплопостачання вимагає ремонту, саме зазначена мережа є 61 року прокладки. Це між будинками, невеликий діаметр, 100мм, в каналі, де прокладена ця мережа, проходять також інші інженерні мережі, і водопровід, і гаряча вода. Ніяких проявів витоку теплоносія не було, не було ані паріння, ані розливу води.

Також у Київенерго просять киян не наближатися до місць, де парує вода та можливі провалювання.