Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 червня 2012, 11:36 Нещасні випадки
Пожежа в трамваї налякала жителів Дніпропетровська
Пожежа в трамваї налякала жителів Дніпропетровська

Дніпропетровськ сьогодні знову здригнувся. За чутками, стався вибух у трамваї. Він покалічив дев'ятьох людей. Утім, зі слів прокурора області Наталії Марчук, вибуху не було. Зайнявся порох, що його віз у торбині недбалий мисливець. А спалахнуло через падіння однієї з ємностей. Тому, стверджують слідчі, цей інцидент не має нічого спільного з чотирма вибухами, що пролунали в місті  27-го квітня.

34-річний мисливець приїхав до Дніпропетровська із Запорізької області. У крамниці купив дві банки з порохом і набої. З усім цим начинням зайшов до переповненого трамвая.

Наталя Марчук, прокурор Дніпропетровської області:

Всвязи с тем, что он перевозил этот товар в жаркое время в трамвае, произошло возгорание. С чего, собственно говоря, и получило 9 человек, включая его самого, термические ожоги, по предварительным данным, первой, второй степени.

Завадити паніці й чуткам про черговий теракт не вдалося. Та щоб пристрасті не розпалилися, правоохоронці зробили дещо небачене. Оперативні дії припинили, аби представники ЗМІ наочно переконалися - вибуху у трамваї не було, годі говорити і про теракт.

Наталя Марчук, прокурор Дніпропетровської області:

Я сейчас говорю вам четко - это была случайность.

Жертвами випадковості стали дев'ятеро пасажирів. На щастя - всі живі.

Олександр Сердюк, головний лікар міської лікарні №2:

Тяжелых пострадавших нет. Больные с легкими степенями ожогов, второй степени в основном.

Олег, постраждалий:

Я уже на выход готовился на остановке. Когда я услышал звук "ой" и что-то упало. Я поворачиваюсь, а оттуда пламя. И всё, паника, все "тикать".

Степан, постраждалий:

Я стоял боком, коллега со мной стоял и вдруг такая вспышка, столб огня, понимаете? И слышу только, как запекло лицо и руки.

Правоохоронці вже з'ясували - усе через випадковість: ручки пакета з порохом просто урвалися. Та це не завадило порушити проти мисливця кримінальну справу. Сам невдаха тепер вибачається перед своїми випадковими жертвами. 

Вадим, мисливець:

Я бы хотел извиниться перед всеми, кто был в этом трамвае. Я не специально это сделал. Честно. И перед всеми жителями Днепропетровска я тоже извиняюсь. Простите меня.