Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 лютого 2012, 16:11 Нещасні випадки
З приходом потепління падаючі бурульки травмували десятки людей
З приходом потепління падаючі бурульки травмували десятки людей

Морози відступили, надворі таке очікуване потепління. Утім, від нього містянам радості мало - на дахах тануть величезні бурульки й летять на голови перехожим. Так, у Вінниці до лікарні потрапив 25-річний молодик. Він підійшов до банкомата, щоб зняти гроші, аж раптом з покрівлі впала льодова висулька. Постраждалого ушпиталили. Горе від крижаних брил і водіям: бурульки нівечать їхні авта.

Центр Києва, вулиця Гончара. Водій цього припаркованого "Ланоса" й гадки не мав, який сюрприз на нього чекатиме, коли повернеться до свого авта. На його легковика впала бурулька. Крижана брила розтрощила лобове скло й пошкодила дах.

Володимир, свідок:

- Я подошел, смотрю - люди собрались, сработала сигнализация.

- А господар вийшов?

- Вийшов, посмотрел. Что он может?

Ані ДАЇвців, ані комунальників постраждалий не викликав. Подивився та й пішов.

Ірина, представниця КП Михайлівський:

- Власник машини сам винуватий - поставив машину на огородженій території. Кругом зараз об’яви, всюди огороджено, але все одно - люди ходять, машини паркують. Я їм говорю: не ставте, а вони: "А куди нам ставить?"

Власника постраждалої автівки кореспонденти "Свідка" так і не дочекалися. Нагодилася лише господиня сусіднього чотириколісного.

Водійка:

- Не боїтесь тут паркуватися? На сусідню машину бурулька впала.

- А я сейчас уже отъезжаю, 5 минут.

ЖЕКівці переконують: дахи в їхньому районі прибирають бригади скелелазів, але всюди вони не встигають, та й бурульки наростають знову. Пані Віра мешкає в небезпечному будинку - ризикує щодня. Каже, ще жодного разу не бачила, щоб з їхньої покрівлі скидали лід.

Віра Аркадіївна, мешканка м. Києва:

- У мене теж машина, і я її поставила так, щоб на неї нічого не могло впасти, бо це ж зрозуміло, що зараз буде все падати. Тут якійсь треба, може, металічні сітки натягувати десь на рівні другого поверху, бо це проблема серйозна.

Адалат - водій однієї з фірм, що розташована в середмісті. З його слів, припаркуватися в центрі - неабиякий клопіт. Люди змушені ставити машини під будинками, тому й лихо від бурульок. Це вже третій нещасний випадок побачив кермувальник на цій вулиці. До того крига пошкодила "Нісана" й позашляховика "Мерседеса".

Адалат, мешканець м. Києва:

- Бригада целая с этого ЖЕКа - они убирали вон у того дома. Но они же не могут все. Для этого надо целый комплекс мер, которые нужно принимать, чтобы крыши убрать. И нужно эти отводы делать вовремя, чтобы эти сосульки не через крышу потекли, замерзли, бурульками превратились.

Та від падіння бурульок горе й самим людям. Щорічно крижані брили травмують десятки осіб, інколи лід позбавляє життя.