Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 лютого 2012, 15:32 Нещасні випадки
На Донеччині в шахті "Північній" стався вибух: 1 людина загинула, 9 травмовано
На Донеччині в шахті "Північній" стався вибух: 1 людина загинула, 9 травмовано

Чергова смертельна аварія сталася на шахті в Донецькій області. Внаслідок вибуху на копальні "Північній" у Дзержинську одна людина загинула, ще 9-ро перебувають у лікарні. Стан деяких украй тяжкий. Про небезпечне видобування вугілля.

Вибух на шахті "Північній" стався на глибині 1160 метрів. Пожежі не було. За однією з версій, рвонула газоповітряна суміш під час проведення бурильних робіт. Та остаточні висновки мають оприлюднити за 2-3 дні. Копальня тимчасово не працює.

Віктор Шайтан, перший заступник керівника Держгірпромнагляду України:

- Наряд був виданий на проведення двох ортів. Були проведені вибухові роботи. Зараз бійці ВГРЗ відновили вентиляцію. Були обстежені і вентиляційний штрек. Цей штрек, де якраз і проводилися гірничі роботи. Вирубки знаходяться у задовільному стані, і комісія може обстежити їх.

В епіцентрі вибуху працювали 10-ро гірників. Їх усіх підняли на поверхню, але один із постраждалих помер дорогою до лікарні. Решта - в тяжкому стані в опіковому центрі. У декого з шахтарів обгоріло до 90 відсотків шкіри. Тож говорити про шанси вижити медики не беруться.

Еміль Фісталь, керівник опікового центру ім. Гусака м. Донецька:

- У них у всех отравление угарным газом и продуктами горения. У них у всех баротравма, т.е., механические повреждения, и у них у всех ожоги дыхательных путей. Уже сегодня мы их оперируем, чтобы искусственной кожей уменьшить тяжесть поражения.

Постраждалим шахтарям керівництво підприємства обіцяє надати всю потрібну допомогу.