Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 січня 2012, 15:32 Нещасні випадки
На Полтавщині МНСникам вдалося врятувати рибалку, який пробув у воді 15 хвилин
На Полтавщині МНСникам вдалося врятувати рибалку, який пробув у воді 15 хвилин

На Полтавщині рятувальники витягли рибалку, який пробув у крижаній воді 15 хвилин. Чоловік уже прощався з життям, але завдяки вправній роботі еменесівців і кількарічному моржуванню вцілів. Про пригоди на льоду.

На початку першої дня МНСівці отримали повідомлення: в районі центрального пляжу тоне людина. Вже за кілька хвилин рятувальники прибули на місце. І дійсно, у воді побачили чоловіка, що ледве тримався.

Федір Білаш, водолаз Полтавської рятувальної служби:

- В нього вже сил не було, щоб даже піднятися. Казав, щоб я до нього не підходив близько, він навіть на драбині лід тріщав.

Утім, рятувальники на слова чоловіка не надто зважали.

Федір Білаш, водолаз Полтавської рятувальної служби:

- Я підповз до нього, обв'язав, і потихеньку витягли.

Водолази розповідають: волокти стоп'ятдесятикілограмового чоловіка, та ще й у мокрому одязі, було надзвичайно важко. Сам потопельник каже: сили не стало, утім, дуже хотілося жити.

Олег, постраждалий:

- Я раз викотився на льод, другий, третій - просто одежда намокла, тяжело, і він почав валитися. Спасибо, паренек с лестницей підповз - я на ній викотився, і льод почав держати.

Врятований рибалка розповів, як ускочив у халепу. Каже, риболовля - його захоплення. Та цьогорічна зима тепла, тож морозів чекав як манни небесної. І щойно побачив кригу, схопив спорядження. А що в льоду можуть бути продухвини - не зважив. Горе-рибалка борсався у крижаній воді близько п'ятнадцяти хвилин. Та, на диво, почувається добре. Все тому, каже чоловік, що вже багато років поспіль моржує. Певен: саме завдяки здоровому способу життя не замерз.