Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 січня 2012, 15:54 Нещасні випадки
В Артемівську невідомою речовиною отруїлися п'ятеро людей, один загинув
В Артемівську невідомою речовиною отруїлися п'ятеро людей, один загинув

Одна людина померла, чотирьох лікарі встигли врятувати. Такий наслідок ситного обіду в Артемівську, що на Донеччині. Жінка приправила страву невідомою речовиною. Невдовзі дорослому товариству стало зле. Обставини трагедії з'ясовували наші кореспонденти.

Постраждалий:

- Я сильно не помню, я тоже с отравлением был.

Цей чоловік неохоче розповідає про те, що сталося в його будинку. Та й якби й хотів, не пригадав би. Пам'ятає обід, а потім лікарню.

Лілія Дидикіна, заввідділу Артемівської лікарні №2:

- Сначала поступили две женщины в тяжелом состоянии без сознания на носилках. Доставлены скорой помощью в сопровождении сожителей. Через пять часов поступили их сожители.

Лікарі кажуть: уже наступного дня постраждалим стало ліпше, й вони пішли додому, але радіти було зарано. Господиня, котра також отруїлася, але відмовилася від медичної допомоги, померла. Міліціянти з'ясували: всі п'ятеро їли картоплю, приправлену невідомою речовиною.

Олена Рудченко, прес-офіцер Артемівського МВ міліції:

- По данному факту СВ Артемовского горотдела проводится проверка. Вещество изъято и отправлено на экспертизу. Оно находилось в белом целлофановом пакете, по виду напоминало кристаллы соли.

За словами одного з постраждалих, куховарила їхня гостя. Що вона вкинула замість солі - чоловік не втямить.

Постраждалий:

- Она пришла к нам в гости. Моей жены знакомая. Она пришла, принесла с собой продукты. А что оно? Все отравились.

Нині всі чекають на висновки експертів. Імовірно, господарі зберігали на кухні нехарчові речовини. Тож жінка могла переплутати їх зі звичайною сіллю. Та медики кажуть: навіть малотямуща людина не вкине до страви будь-що.

Лілія Дидикіна, заввідділу Артемівської лікарні №2:

- Нельзя что попало в пищу класть, досаливать, приправлять несъедобным. Надо смотреть, что ты кладешь в свою кастрюлю, а не брать что-то в грязном пакете. Где-то оно валялось, солененькое на вкус. И вместо соли использовать отраву.

Чи покарають когось за смерть людини - поки невідомо.