Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 грудня 2011, 15:24 Нещасні випадки
На Донеччині жінка постраждала від вибуху природного газу у ванній кімнаті
На Донеччині жінка постраждала від вибуху природного газу у ванній кімнаті

Душова кабінка може становити загрозу для життя. В цьому пересвідчилася мешканка Донеччини. Газ природного походження піднявся стічною трубою з вигрібної ями й потрапив до ванної кімнати. Коли молодиця зайшла купатися - відбувся спалах. За словами медиків, такого в Україні ще не було.

Ірина Надель, постраждала:

- Я зашла, включила светло, закрыла за собой двери, начала включать, а у нас душевая со всеми заморочками - электроника эта. Вспышка, я кричу - выскакивает муж, ребенок, тушат это всё.

Приголомшливий ефект приймання душу - обпечено 97 відсотків поверхні тіла. Донецькі лікарі провели вже 5 операцій з видалення враженої шкіри, стільки ж з пересадження нової.

Еміль Фісталь, керівник Донецького опікового центру:

- Такие пациенты с такой площадью поражения - и учитывается не только общая площадь, но и площадь глубоких ожогов и ожоги дыхательных путей - являются прецедентом для нашей страны, и не только для нашей страны.

Мати постраждалої, Надія, лежить в одній палаті з донькою. Жінка тут не лише для моральної підтримки. Вона - донор шкіри.

Надія Байдужна, мати постраждалої:

- Мы подходим идеально друг к другу. Мне предложили, я согласилась. Сегодня с одной взяли, завтра со второй будут брать, чтобы как можно больше взять для ожогов - вот отсюда, вот это вот все.

Сама нещаслива душова майже не постраждала, трохи підгоріло днище та почорніли стінки. Що саме спричинило в ній вибух газу - намагаються зрозуміти і родичі, й експерти.

Родичка:

- Вот здесь эта подсветка - там, где радио. Вот она включила её, и, скорее, искра где-то проскочила.

Олексій Переяслов, керівник Авдіївського міськсектору ГУ Держтехногенбезпеки:

- Газ, скорее всего, образовался в выгребной яме, при взаимодействии с химреактивами, сквозняком могло затянуть по трубам в душевую кабину. Душевая кабина современная, оборудована электроникой. Вполне возможно, что при включении данных устройств произошла искра, и произошло воспламенение.