Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 листопада 2011, 10:54 Нещасні випадки
Під час акції протесту чорнобильців у Донецьку помер 70-річний чоловік
Під час акції протесту чорнобильців у Донецьку помер 70-річний чоловік

Семидесятирічний ліквідатор аварії на ЧАЕС помер у Донецьку. Трагедія сталася під час акції протесту: саме тривало демонтування наметового містечка біля обласного Пенсійного фонду. Лікарі діагностували в померлого дідуся ішемічну хворобу серця. Та учасників протесту не заспокоїти.

Акція протесту чорнобильців триває вже не один місяць. Мітингувальники відстоюють надбавки до пенсій за ліквідацію аварії на ЧАЕС. Але Донецький окружний адміністративний суд заборонив акцію протесту: мовляв, з'явилася інформація про загрозу теракту. Містечко протестувальників треба було демонтувати, тож МНСівці приїхали забрати свій великий намет.

Перед тим, кажуть у МНС, цей намет надали протестувальникам за наказом губернатора, аби люди не мерзли холодної пори.

Олексій Мігрин, заступник керівника ГУМНС у Донецькій області:

- В 18.30 прибыли сотрудники в количестве 10 человек. В течение семи минут, подняв полы палатки, демонтировали печь и демонтировали палатку. Со стороны протестующих в адрес сотрудников МЧС никаких претензий не высказывалось.

Та протягом цього процесу одному з мітингувальників стало зле. Автомобілі "швидкої" намагалися прорвати блокаду демонстрантів. Медикам було вкрай необхідно доправити 70-річного пенсіонера до лікарні. Це їм вдалося лише після втручання правоохоронців.

Імовірно, саме втрачені секунди й стали смертельними для Геннадія Конопльова, гірника з Родинського. Влада області дорікає за це організаторам акції протесту.

Володимир Шишацький, голова Донецької облдержадміністрації:

- К этому вели, то есть, не один он обращался за помощью в "скорую" и отказывался от госпитализации. То есть, организаторы акции должны были тоже заботится о своих людях. В итоге они потом еще и "скорую" не выпускали.

Протестувальники ж відкидають звинувачення. Кажуть, їхній побратим помер через чиновницьке свавілля.

Учасник акції протесту:

- Что с ним случилось?

- Что!? Его затоптали менты. Его просто затоптали в палатке, они ходили по людям, такое может сделать только нелюдь. Поэтому, когда я стоял в 24-го числа на коленях, я говорил: "Что это творится, ребята? Что творится в этой стране, которая зовется Украиной?"

Учасник акції протесту:

- Покажите на всю страну, на всю Европу: вот эти подонки, эти бандиты - они способствовали. Прошу обратить внимание, что непосредственно в этом участвовали: начальник УВД города Седнев Юрий Владимирович и замначальника УВД области Романов Роман Николаевич - они непосредственно участвовали в этом бандитизме.

Правоохоронці вважають: усе було в рамках закону. Діяли згідно з постановою суду й виконавчої служби. Протестувальників попереджали й давали час згорнути містечко самостійно.

Юрій Седнєв, керівник Донецького МУ міліції:

- Палатка была, буквально, убрана за семь минут. Её подняли в воздух и вынесли сразу. Были возмущения со стороны участников незаконной акции, но какого-то либо противостояния, физического разгона не было.

Обставини трагічної смерті Геннадія Конопльова нині вивчає прокуратура Донецької області. Доручив розібратися особисто Віктор Янукович - про це повідомляє прес-служба президента.