Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 жовтня 2011, 12:35 Нещасні випадки
На Луганщині в шахті "Перемога" від удушення газом загинуло троє людей
На Луганщині в шахті "Перемога" від удушення газом загинуло троє людей

Чергова смерть у шахті на Луганщині. Цього разу загинули 3-є людей в закритій копальні "Перемога" у Краснодонському районі. Чоловіки самочинно відчинили вхід у штольню й рушили вниз. Всі троє задихнулися газом, що накопичився під землею.

Колишній гірник Михайло мешкає за кілька метрів від терикона закритої шахти "Перемога". Каже, нещастя тут сталося вже вдруге. Кілька місяців тому шукачі металу так само вскочили в халепу - зійшли під землю й задихнулися газом.

Михайло Новиков, свідок:

- С собой не было ни прибора, ничего. Нелегально полезли. Хотя сами виноваты - она была закрыта. Сами раскопали с целью добыть металл.

Цього разу шахтний газ позбавив життя одразу трьох людей.

Євген Соломін, кореспондент:

- Тіло першого чоловіка гірничорятувальники знайшли біля входу, двох інших на глибині в понад 30 метрів.

Ігор каже: вочевидь, шукачі підземного металу в гірничій промисловості не працювали. Мовляв, жоден шахтар не полізе в закриті штольні. Концентрація газу там така, що вбиває миттєво. Один-два вдихи - і людина непритомніє й гине.

Ігор, гірник:

- Люди, которые работают, туда не полезут. Человек знающий горное дело не будет лезть. Конечно, опасно. Может и завалить, и газ.

Місцеві урядники вважають, що все через безробіття. Тут ніде працювати, тож люди гинуть за метал.

Віктор Чучко, північнянський селищний голова:

- Кто ответит за это дело? Если это на нашей территории, мы будем разбираться. И кто туда их посылал? Мы ни фамилии, ничего не знаем.

За фактом загибелі людей прокуратура почала перевірку. Винними, найімовірніше, визнають самих загиблих. Жодних компенсацій їхні родини не отримають.