Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 серпня 2011, 15:24 Нещасні випадки
В Ужгороді внаслідок вибуху газу без газопостачання залишився цілий район
В Ужгороді внаслідок вибуху газу без газопостачання залишився цілий район

Прокладаючи електрокабелі, будівельники продірявили газову трубу в Ужгороді, яка забезпечувала паливом увесь район. Потім стався вибух. Троє людей дістали опіки, постраждалих рятують медики. Майже півтисячі квартир в місті - без електроенергії.

П'ятиповерхівка Елли Іванівни за двісті метрів від місця, де сталося витікання газу. Вибух, який зруйнував місцеву кав’ярню, жінка бачила на власні очі.

Елла Іванівна, мешканка м. Ужгорода:

- Ми пішли подивитися, і в той момент - взрив: бух, бух! І шифер, із середини все горіти. Стіни стоять, все із середини, але взрив пішов із ями - один, а потім другий. А шифер після другого взрива - все стало горіти.

Тієї миті жінка не знала, що в кав’ярні, яка горить, її син із другом. Їх разом із барменкою відвезли до лікарні.

Юрій Яцина, керівник Закарпатської обласної клінічної лікарні:

- Стан усіх трьох пацієнтів стабільний, але жінка знаходиться у вкрай важкому стані, у неї загальна площа опіку біля вісімдесят процентів. Один із мужчин у важкому стані - 50 відсотків опіків, і третій мужчина у середньому такому, середньо-важкому стані: загальна площа опіку біля тридцяти процентів.

На місці аварії працюють газівники. Вони ще латають продірявлену трубу. Поки роботи не завершать, увесь Ужгородский район буде без газу. Тому поки не працюють пекарні, у крамницях - дефіцит хліба. А поновлюватимуть газопостачання з тиждень.

Юрій Рибачук, голова правління ВАТ "Закарпатгаз":

- З завтрашнього ранку, з шести ранку, ми почнемо відновлення газопостачання. Відновлення газопостачання, залежатиме - строки його - від того, наскільки забезпечать жителі в кожній квартирі, тому що ми запускатимемо газ згідно правил безпеки Газового господарства України, а це говорить про те, що в кожній квартирі при пуску газу, має бути власник.

Хто винен - з’ясовують правоохоронці. Міліція відкрила кримінальну справу за фактом порушення правил безпеки під час виконання небезпечних робіт.