Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 серпня 2011, 08:20 Нещасні випадки
Затримали десантника, який два дні тому проламав голову трирічній дівчинці у Дніпропетровську
Затримали десантника, який два дні тому проламав голову трирічній дівчинці у Дніпропетровську

День повітряно-десантних військ у Дніпропетровську святкували за всіма традиціями - спочатку море алкоголю, потім -  бешкет та бійки. Одним із місць для гульок "десантура"  обрала міській парк. 

Надія Монастирська, працівниця парку:

- Вони тут таке творили, їздили по десять чоловік на машині, сідали на капота і прапора піднімали , тут страшне, так що, якщо був їхній празник, дак оце себе так вести? 

Чужими на цьому святі життя виявилися двоє перехожих - чоловік і його трирічна донечка Злата. Дівчинка в парку їздила на поні, поруч ішов її тато. А позаду них  - п'яне товариство з кількох десятків десантників. Молодики лаялися, батько малої їм зауважив. Гультяї до розмов були несхильні - зав'язалася бійка. 

Станіслав, затриманий:

- Он спровоцировал конфликт, начали драться, когда начали оттягивать, он в спину начал кричать, а я был с бутылкой пива, в подвыпившем состоянии, кинул в него. 

Кинув пляшку в чоловіка, а влучила вона в голову дитині. Від удару скляна тара розбилася, а закривавлене маля з проламаною головою впало з поні. Десантники ж і далі гамселили батька дівчинки. 

Армен, свідок:

- Он от них вырвался, подбежал к ребёнку, они опять начали его бить, я не знаю. Потом куда он делся, или бабушка подняла того ребёнка, там оказывали ему первую помощь. Просто нелюди. 

Молодик, що жбурнув пляшку, втік. Правоохоронці шукали його дві доби і врешті затримали. Це двадцятидворічний місцевий мешканець, він дійсно служив у повітряно-десантних військах. 

Анатолій Чебан, керівник Жовтневого РВ міліції м. Дніпропетровська:

- Прятался, конечно ,прятался, он понимал ,что совершил и что за это придется отвечать. 

Затриманий каже, хотів влучити в батька, а не в дитину. Бо той, мовляв,  спровокував. А ось пригадати чим саме - молодик не може, бо від кількості випитого того дня нічого не пам’ятає. 

Станіслав, затриманий:

- А сколько вы выпили в тот день?

- Много.

- Ну много это сколько?

- Не помню, литров пять пива. 

Молодикові за те, що ледь не вбив дитини, загрожує від п'яти до восьми років ув'язнення. А його жертву, трирічну Злату, вже прооперували. 

Вікторія ЛІСІВЕЦЬ, в.о. заввідділу Дніпропетровської обласної дитячої лікарні:

- На момент поступления и до сегодняшнего дня тяжесть состояния расценивается, как тяжёлая, но стабильная с некоторой положительной динамикой.  Тяжёлая черепно-мозговая травма с переломом кости черепа. 

Олег Сорокалет, батько постраждалої дівчинки:

- Это беспредел. У неё был проломан череп, кость лежала на синусовой вене. Она пришла с утра в сознание, у меня крепкая девочка, очень здоровая была. 

Скільки оговтуватиметься після зустрічі з десантником маленька Злата - невідомо. Утім, лікарі сподіваються, що ускладнень удасться уникнути й маля зможе нормально жити, так, як до дня повітряно-десантних військ.