Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 липня 2011, 11:11 Нещасні випадки
На Дніпрі під Києвом катер наскочив на човен: двоє людей загинули
На Дніпрі під Києвом катер наскочив на човен: двоє людей загинули

Трагедія на Дніпрі під Києвом. Молодики катером наскочили на човна, в якому перебували чоловік і жінка. Обоє загинули. Винуватці ж утекли. Свідками аварії випадково стали рибалки.

Саме рибалки прийшли до міліції з повідомленням: на Дніпрі біля Жукового острова сталося щось страшне: катер наскочив на невеличкого човна.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- Був сплеск були якісь крики, гомін, після чого човен пішов до дна, і ніхто не виплив.

А катер помчав собі далі. Рибалки припускають: разом із човном затонули чоловік і жінка. Невдовзі одне тіло спливло.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Оце район першого шлюзу, неподалік села вишеньок. Саме тут знайшли труп чоловіка - потопельника із слідами неприродної смерті.

Уздовж тулуба - величезний синець та тріщина на губі. Тіло віддали на судово-медичну експертизу.

Микола Жукович, керівник відділу ГУМВС України в Київській області:

- У нас на сьогоднішній день заключення СМЕ, що їх смерть настала не від утоплення, немає.

Утім, міліціянти таки взялися перевіряти факти. На місці ймовірного затоплення працюють водолази. З дна вони підняли сидіння човна. Шукають і інші уламки плавзасобу, щоб знати: чи справді в нього врізався катер. Нещодавно знайшли тіло тридцятирічної жінки, що також була в човні.

Експерт:

- На жінці теж є характерні ушкодження.

Паралельно шукають і винуватців лиха. Правоохоронці вже порушили кримінальну справу.

Якщо ж експертиза доведе, що чоловік і жінка померли внаслідок удару катера, карну справу перекваліфікують: завдання тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті. Такі трагедії на воді для столиці не рідкість. Щороку від різних плавзасобів гинуть кілька людей. Приміром, 2008-го на Оболоні катер наскочив на жінку, після чого їй видалили нирку. Винуватця аварії посадовили на шість років. Резонансне зіткнення сталося і два роки тому: на Десенці катер розтрощив човна з парою пенсіонерів. Жінку, буквально, пошматувало, вона загинула. Кермував плавзасобом співробітник СБУ, який й досі на волі.

Отак зазвичай сновигають катери Дніпром. Хоча дозволена тут швидкість - не більше п'ятнадцяти кілометрів за годину. Контролювати її мають кілька органів, зокрема, й водна міліція. Утім, наглядати в сезон за всіма плавзасобами немає змоги. Приватних зареєстрованих катерів тисячі, патрульних - лише кілька.