Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 червня 2011, 13:59 Нещасні випадки
На станції "Нивки" в Києві під потяг упав 20-річний юнак
На станції "Нивки" в Києві під потяг упав 20-річний юнак

Чергова трагедія в київському метрополітені. Мало того, сьогодні сталося дві надзвичайних пригоди на двох різних лініях підземки. На станції Героїв Дніпра зламався потяг. Ніхто не постраждав, але пасажирам довелося понервуватися, доки чекали на евакуацію з вагонів. Причину поламки з'ясовують. А кількома годинами раніше - на станції Нивки під колеса потяга впав двадцятирічний юнак. Вижити у хлопця шансів не було.

Борис Сачалко, кореспондент:

- Останні хвилин 30 в оце от метро, що у Києві, нікого не запускають і ніхто із підземелля не виходить. А все тому, що там, кількома метрами нижче, хлопець кинувся під потяг.

На платформі міліціянти опитують свідків, журналістам за турникети - зась. За кілька хвилин переходом ширяться чутки - чому така паніка.

Продавчиня:

- Тільки те, що люди розказують.

- А що люди розказують?

- Дитина стрибнула.

- А сам, чи хтось підштовхнув?

- Начебто, сам.

Продавець:

- Говорят, что студент - 21 год - кинулся. Ну, как по слухам - сам, никто не толкал.

Офіційний коментар від міліції лунає за годину - на колію метрополітену впав юнак. Сталося це, буквально, за 10 метрів від тунелю, і якраз тієї миті, коли звідти виїжджав потяг. Багатотонна машина просто не встигла загальмувати. Вижити у хлопця шансів не було.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Він - студент 4-го курсу інституту Драгоманова, знайшли разом із ним студентський квиток його дівчини, її вже повідомили про цю трагедію, і вона зараз шокована, і їде у міліцію пояснювати, що могло стати причиною такого вчинку.

За кілька годин стає відомо: хлопець звався Олегом, і в університеті вчився на заочному відділі. Решту часу служив у внутрішніх військах України. На сторінці юнака в одній із соціальних мереж безліч філософських написів про сенс життя й розбите кохання. Але чи могло це спричинити фатальне рішення?

Юрій Ірхін, психолог:

- Глядя на окружающий мир, когда жизнь бурлит вообще, а личное, может быть, не соответствует вот этой жизни. Вот это заводит подростка в тупик. Вообще причина убийства и суицидальных настроев - это тупик. Человек тогда легко расстается с жизнью, когда он попадает в такие условия, когда не жить гораздо выгоднее и комфортнее, чем существовать.

Друзі й колеги Олега шоковані, переконують: глухого кута у хлопця не було. Останні кілька місяців поведінка його не мінялася, а колег у внутрішніх військах його поважали.

Світлана Павловська, керівник відділу внутрішніх військ України:

- Він дуже добре характеризувався - був контактною особистістю, всебічно розвиненою, взагалі із ним було цікаво, за словами товаришів.

А ще додають: вихідними Олегові дали п'ятиденну відпустку за відмінну поведінку. Тому тут, у внутрішніх військах, що скоєно суїцид - не вірять. І розглядають безліч інших варіантів нещасного випадку.

Світлана Павловська, керівник відділу внутрішніх військ України:

- Зараз не відомо, що стало причиною загибелі під потягом метро. Оперативно-слідчі дії ще тривають, і ми не можемо говорити, що стало причиною загибелі.

Суїцид, чи нещасний випадок - це визначать експерти протягом наступних кількох днів. Олегові було лише двадцять.