Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 червня 2011, 16:24 Нещасні випадки
На Харківщині, рятуючи дітей, потонув батько
На Харківщині, рятуючи дітей, потонув батько

Рятуючи дітей, утопився батько. Трагедія сталася на Харківщині, на річці Сіверському Дінці. Чоловік відпочивав там із донькою й сином, і вирішив підплисти човном до греблі - сфотографуватися на тлі бурхливого нурту. Але човна затягло у вир.

На цій дамбі - скрізь попередження про смертельну небезпеку, про охоронну зону, про заборону купатися й запливати човнами.

Людмила Швачка, обхідниця гідроспоруд:

- Вот идет коса - вот там насыпь. Это специально так сделано. И вода идет… свободный пролив с той стороны, и отсюда как бы встречное течение. И туда втягивает. Если приближается человек к этой полосе, то туда - хочешь или не хочешь - ты не справляешься с управлением, даже на лодке. Туда втягивает, и оно как водоворот - крутит, и не выпускает оттуда.

Чоловік, що відпочивав тут із дітьми - синові чотири роки, дочці сім - вирішив зробити екстремального знімка, і спрямував човна в самісінький вир.

Ігор Лупандин, помічник керівника ГУ МНС в Харківській області:

- Естественно, резкий клин. Лодку немного повернуло. И дети выпали из этой резиновой лодки. Отец прыгнул за ними в воду. Он сумел забросить их обратно в лодку. Но этот водоворот его затянул вниз, потому что туда вниз уходила вода. И он не сумел уже оттуда выбраться.

Рятувати дітей у воду кинувся відпочивальник, який усе бачив. Та він зміг лише тримати човна, щоб він не перекинувся. З берега чоловікові кинули дрота, й витягли разом із наляканими малюками. Врятувати ж батька не змогли.

Людмила Швачка, обхідниця гідроспоруд:

- Папу, наверное, можно было спасти. Но почему не получилось? Практически все внимание уделили детям. Мы были все там. А мужчина - его выбросило течением, вот идет течение, на эту сторону. И его течением туда выбросило.

Рятувальники кажуть: чоловік міг знехтувати попередженнями, бо був інструктором із водного спорту - плавав на байдарках. Він, імовірно, вважав, що впорається з течією.