Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 червня 2011, 14:43 Нещасні випадки
На Івано-Франківщині за місяць потонуло 9 осіб
На Івано-Франківщині за місяць потонуло 9 осіб

Б'ють на сполох івано-франківські рятувальники. Загиблих у воді проти минулого року побільшало вдвічі. Найстрашніше, що більшість жертв - діти й молоді люди. Календарне літо ще не настало, а тільки у травні втопилися дев'ятеро.

Чергова смерть у воді сталася цими вихідними в Богородчанському районі. Це ставок, де купалася загибла дівчина - 7 метрів глибини, крижана вода. Усе, що залишилося рятувальникам - констатувати смерть та повідомити рідних.

Микола Галько, керівник річкового аварійного центру:

- Ця дівчина - аналогічний випадок, вона пішла купатися на приватне озеро, яке не обладнане для цього, власник не забезпечив безпеку, і дві дівчини пішли купатися. Одна з них попала в таку струю, і втопилася.

Протягом місяця загинуло дев’ятеро, троє з них - діти. На камеру ось ці хлопчаки запевняють: у воді дуже обережні. Та варто лише відійти, як хизуються один перед одним каскадерськими стрибками в гірську річку.

Олексій, мешканець Івано-Франківська:

- Подивіться, стрибають в річку. Я колись теж так стрибав, але клімат змінюється. У нас наводненій багато, багато всього наноситься, я своїм дітям ніколи не дозволю.

Рятувальники озброїлися листівками, ходять берегом річки Бистриці, що тече навколо обласного центру. Виховують відпочивальників. Та не розганяють. Кажуть, це - марна справа. Люди все одно прийдуть, адже більше нікуди. На Прикарпатті з 61 місця, визначеного для відпочинку біля води, тільки 4 обладнані за всіма нормами. Облаштовувати інші влада і досі не поспішає.