Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 квітня 2011, 16:00 Нещасні випадки
У Полтаві 16-річний хлопець з необережності вистрілив собі в око
У Полтаві 16-річний хлопець з необережності вистрілив собі в око

Недбальство призвело до нещасного випадку в Полтаві. 16-річний хлопець надумав подивитися, що міститься в дулі пістолета. А той ненароком вистрілив.

Постраждалий:

- Ти зброєю захоплюєшся. Чи спонтанно було? - Уже не захоплююсь.

Лише два дні тому цей підліток придбав у спеціалізованому магазині новенького пневматичного пістолета. І тут таки почав цікавитися його будовою. Каже, спочатку зарядив зброю, потім спробував розрядити.

Олексій, постраждалий:

- Мені показалося, що там в затворі щось шатається. Я от так подивився, що це, шатнув, і не розщитав сили, і нажав на курок.

Пролунав постріл. Кулька діаметром 4,5 міліметра, якої хлопець не витяг з дула, поцілила йому просто в око.

Юрій Гладун, лікар-окуліст:

- Хворий поступив в тяжкому стані з діагнозом "наскрізне поранення лівого ока з випадінням внутрішніх оболонок". Також в нього було стороннє тіло в орбіті на межі з головним мозком.

Медики кульки з голови хлопця не видалятимуть. Кажуть, надто глибоко вона засіла. І щодо відновлення зору прогнози для пацієнта невтішні.

Юрій Гладун, лікар-окуліст:

- Там уже не глаз. Там, подивиться, - так уже й на глаз не похоже…

Володимир Пасічко, помічник керівника Київського РВ міліції м. Полтави:

- Сучасна пневматична зброя має досить серйозні технічні характеристики: хоча у неї невеликий калібр, однак при пострілі із багатьох моделей пневматичної зброї (в основному, це стосується гвинтівок), маленька кулька, яка вилітає зі ствола, має більшу швидкість, ніж швидкість польоту кулі у деяких типів вогнепальної зброї.

Будь-яка зброя - то не забавка, наголошують фахівці. Тож, якщо зібралися придбати щось із широко пропонованого нині арсеналу, уважно вивчіть правила користування, а також подбайте про надійне зберігання. Цим ви убезпечите і себе, і оточення.