Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 березня 2011, 14:54 Нещасні випадки
У самому центрі Києва уламки стіни вбили перехожого
У самому центрі Києва уламки стіни вбили перехожого

Обережно - стіни. В самісінькому серці Києва уламки цегли впали просто на зупинку громадського транспорту. Тієї миті на тролейбуса чекало кілька десятків людей. Дочекалися не всі. Про трагедію на Майдані Незалежності розповість Борис Сачалко.

Борис Сачалко, кореспондент:

- Безглузда і неочікувана смерть - здається, у Києві, у самому серці столиці, такої слід очікувати найменше. А дарма.

Валентин, свідок:

- Стоял просто, ждал троллейбуса.

Валентин цього хлопця обійшов за кілька секунд до інциденту.

Валентин, свідок:

- Вертаюсь назад і слишу хлопок. Обертаюсь - и увидел, что лежит человек.

Це - готель на Майдані Незалежності. Саме з його дев'ятого поверху впало кілька десятків цеглин. Просто на кінцеву зупинку кількох тролейбусів.

Сергій, свідок:

- Когда, получается, на остановке стояло человек, ну, 15 - не много. И, в общем, когда оно грохнулось, то такая пыль поднялась, что никого не было видно. И когда с этой пыли начали выбегать люди, смотрим - вроде, все. И мы ж бежим, уже набираем "скорую". Подбегаем, смотрим - лежит парень один.

Врятувати постраждалого шансів не було. Лікарі "швидкої" від коментарів відмовляються - їм тут нічого розповідати. Натомість говорять свідки - хлопець помер миттєво.

Валентин, свідок:

- Сразу, потому что было белое лицо, даже испуга не было.

У закривавленій сумці, що лежала поряд, слідчі знаходять купу паперів. Там же і якесь посвідчення.

Рятівник:

- Надо опись вещей сделать.

- Да нет, ее полностью надо упаковать.

Тіло жертви несуть до машини, що відвезе його в морг. Слідом їдуть правоохоронці. Туди ж викличуть і батьків. Чому готель посипався на голови киян - ми вирушаємо питати в тамтешньої адміністрації. У холі журналістів зустрічають охоронці.

Охоронець готелю:

- Я сейчас приглашу сюда руководство, они спустятся, а вы ожидайте на улице, на месте происшествия. Ну, вы ж прекрасно понимаете: сейчас руководство общается с правоохранительными органами. Насколько это затянется - никто не знает.

За кілька годин жоден представник адміністрації готелю так і не вийшов до журналістів. Тим часом, рятувальники піднімаються до діри на дев'ятому поверсі і випробовують, чи міцно тримається цегла, що залишилася.

Олександр Хорунжий, керівник відділу ГУ МНС України м. Києва:

- Обрушився фрагмент балкону - півтора квадратних метра. Це не діючий балкон. Стався обвал цегляної кладки, зараз з’ясовується причина, чому так сталося.

Загиблому хлопцеві було не більше двадцяти п'яти. Хто винен у його безглуздій смерті - слідство з'ясовуватиме, щонайменше, кілька тижнів.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Як правило, коли трапляється такі нещасні випадки, слідчо-оперативна група збирає всі необхідні матеріали, які згодом передаються до прокуратури щодо вирішення питання про відкриття кримінальної справи по недбалості певних посадових осіб балансоутримувачів цього будинку.