Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 березня 2011, 15:11 Нещасні випадки
Киянин помер після того, як екстремально спустився в ліфті з 14 поверху
Киянин помер після того, як екстремально спустився в ліфті з 14 поверху

44-річний киянин помер після екстремальної подорожі в ліфті. Кабіна з чоловіком усередині зірвалася з 14-го поверху й приземлилася мало не на першому. Людину врятував аварійний механізм, але згодом не витримало серце.

Близько полудня звичну для цього часу тишу дарницької багатоповерхівки розірвав гучний удар. Коли ж у коридор вискочила налякана консьєржка, з шахти одного з ліфтів лунали відчайдушні крики.

Консьєржка:

- Лифт летел где-то с 14 этажа. Где-то между 1 и 2 этажом он остановился. А он смог открыть двери, и это самое…

Валентина Степанівна, мешканка м. Києва:

- Дуже великий шум був. Грохнуло… Вони підбігли туди, розжали табуреткою, і його витягнули звідти. Він у шоці такому…

Із розкуроченої кабіни вийшов білий, як стіна, чоловік, і, похитуючись, побрів на вулицю. Лікарі "швидкої" не зафіксували в постраждалого тілесних ушкоджень. Однак наступної ночі він помер уві сні. Кажуть, не витримало серце.

Сусід постраждалого:

- Да, хороший мужик, классный. На 9 дней ему будет 45 лет. Он - полковник СБУ. Я все время с ним общался, это мой был товарищ.

Що саме спричинило падіння підйомника - досі залишається загадкою. Мешканці будинку, де стався інцидент, одностайно запевняють: ліфт уже давно потребував ремонту.

Валентина Степанівна, мешканка м. Києва:

- Малий і великий був поломаний. Сказали, треба там щось таке робити, що у нас немає грошей, і ремонту не буде підлягати.

Вікторія Федорівна, мешканка м. Києва:

- Звонила и объясняла им, что нам тяжело - старикам, детям. І то, что он ломается без конца - это ж не выход из положения. Мы ж, всё-таки, люди, а не это самое.

У місцевому ЖЕКу, куди звернулися за поясненнями журналісти "Свідка", коментувати ситуацію категорично відмовились. Порадили йти до місцевого ліфтового господарства. А там - теж жодних коментарів.

Петро Іванович, мешканець м. Києва:

- Я сам инженер, и сразу отвечаю - лифтовая служба должна уплатить человеку за гибель, его семье за то, что произошло. Именно лифтовая служба, и никто другой. Порядок надо наводить.

За словами фахівців, підйомник, що зазнав аварії, має кілька ступенів захисту. На випадок обриву одного з тросів безпеку пасажирам гарантують, щонайменше, ще два. Коли ж падіння не уникнути, спрацьовують захисні блокатори. Тож нинішній інцидент має стати серйозним сигналом для столичних ліфтовиків.

А ці кадри ми знімали у грудні минулого року. Тоді в підйомнику мало не загинули молода киянка та її немовля. Схоже, висновків з тієї сумної історії так і не зроблено.

Тетяна Петрівна, диспетчер :

- Просто немножко быстрее поехал лифт, чем положено, и там этот папа поднял шум, но там не надо было шума поднимать. Потому что там остановился лифт, застряли люди.

Віктор Скляр, електромеханік:

- Я не знаю, что ему там показалось. То, что удар был - потому что клинья. Садится машина на клинья, то она будет трястись, а что ему там показалось, и что там падало - ему вообще не мешало бы на Фрунзе 103.

Тепер інцидентом у дарницькій багатоповерхівці зацікавилися міліція і прокуратура. Свої висновки вони обіцяють оприлюднити вже за кілька днів.