Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 лютого 2011, 12:56 Нещасні випадки
У Чернівецькій області школяр з необережності застрелив товариша
У Чернівецькій області школяр з необережності застрелив товариша

П'ятеро хлопців товаришували міцно - разом були і на вулиці, і в школі. Коли почули про шкільні змагання зі стрільби, вирішили тренуватися гуртом. З пневматики стріляли в підвалі будинку одного з друзів. Наглядав за всім його батько.

Олександр Костенюк, керівник сектору УМВС України в Чернівецькій області:

- Батько спочатку був з ними разом, десь контролював ситуацію. В період, коли батько відійшов від них, залишивши їх, один з юнаків підійшов до мішені, в яку стріляли, і начав її поправляти, дивитися результати, які вони зробили. Інший в той момент приготувався до пострілу. Сказав іншому: "Відійди, я вистрілю". Замість того, щоб попасти в мішень, він влучив в область серця юнаку".

Господарі будинку одразу викликали "швидку", але в лікарні юнак помер. Звістка шокувала все село.

Сергій Тігу, тарасівський сільський голова:

- Эти ребята были образцовыми, они были хорошими друзьями, они хорошими учениками в школе были. До сих пор не было никаких отрицательных моментов в их поведении. А вот что касается этого случая - то это, наверное, от Бога, или, может быть, это слепая пуля оборвала жизнь нашего прекрасного школьника.

Розмовляти зі школярами про трагедію категорично заборонили психологи, які саме працюють у школі. Односельці ж загиблого хлопчака і досі не можуть повірити в те, що сталося.

Односелець загиблого:

- Такой совестный, хороший хлопец. Это только несчастный случай, больше, что могли бы мы сказать. А что было в сердце того другого, или третьего - мы не знаем.

Знайомий загиблого:

- Конечно, несчастный случай. Что, он такой молодой, хотел стрелять в друга? Они так хорошо вместе учились, это несчастный случай. И жалко его, очень молодой.

Нині правоохоронці вирішують питання про порушення кримінальної справи - через вбивство з необережності. Чи покарають дорослого, який недогледів за дітьми - поки невідомо.