Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 лютого 2011, 16:51 Нещасні випадки
На Харківщині чоловік став жертвою власної свині
На Харківщині чоловік став жертвою власної свині

Чоловік став жертвою власної свині. Нещасний випадок стався на Харківщині. Там двохсоткілограмова тварина перелякала господаря. Лікарі констатували смерть від серцевого нападу.

Михайло Миколаєнко, сусід:

- Де ж не страшно! Ну, як ти, дочка, думаєш! Страшно, чи не страшно? Отака смерть!

Дід Михайло, сусід загиблого, до цього випадку ще розмірковував, забивати чи ні свою свиню. Тепер уже не думає - вирішив різати. Тим більше, зима добігає кінця, і годувати льоху вже нічим. Що сталося у сусідньому хліві - достеменно невідомо, але люди подейкують: свиня "загуляла", то й кинулася на господаря.

Михайло Миколаєнко, сусід:

- Та вроді ж те... до кнура була! До кнурів кинулась! Дверки були закриті. Там, у сараї. Значить що? Він тільки одкрив двері, і зразу закрив. І туди уліз, і вона його, видно, турнула. І всьо.

Місцева фельдшерка Оксана Лукаш каже: спробувала надати медичну допомогу, але було запізно.

Оксана Лукаш, фельдшерка:

- Позвонили соседи одни, другие. Потом приехал сосед на машине. И сказали, что там розірвала свиня. Но коли я приїхала, і зайшла в сарай, там лежав чоловік. Нічого він був не розірваний! Він просто лежав мертвий. Перевернула. Все обличчя було в крові. Він, напевно, упав, ударився. Пульса вже не було. Конєчно, він уже був мертвий.

Версію про страшну смерть від розлюченої свині спростовують у міліції. Там стверджують: немає травм, завданих твариною. Льоха могла налякати господаря.

Ольга Ковальова, старший слідчий Золочівського РВ міліції:

- Наверное, двести килограмм живого веса. Может быть, как-то устрашил в какой-то момент. Помимо того, как говорят в селе, при опоросе, когда у свиней начинается брачный период, то свиньи очень агрессивные. Поэтому бывают факты такие.

Свиня може не тільки налякати, а й забити людину. Так, торік у Росії 200-кілограмовий кнур напав на грабіжника, який проник на подвір'я, й затоптав до смерті. Утім, стверджують ветеринари, якби свині були аж такими агресивними, люди їх не тримали б. Для господаря, котрий знає, як поводитися з льохою, вона не небезпечна.

Костянтин Муравський, ветеринар:

- При дотриманні техніки безпеки в поводженні з тваринами - тварина не несе загрози потенційної для безпеки людей, або інших тварин. Але бувають випадки такі, як тварина приходить "в охоту" або при опоросі, коли тварина опоросилася, в неї молодняк, потомство - то тварини проявляють значну агресію.

Після загибелі чоловіка його самотня дружина дбає про свиню-вбивцю, бо різати тварину нікому.

Михайло Миколаєнко, сусід:

- Та нікому ж. Нікому ж різати!