Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 лютого 2011, 15:58 Нещасні випадки
У столиці 40-річний рибалка відкрив сумний рахунок потопаючих в цьому році
У столиці 40-річний рибалка відкрив сумний рахунок потопаючих в цьому році

У Києві потонув рибалка. Сорокарічний чоловік відкрив сумний рахунок цьогорічних потопельників у столиці. Причиною загибелі любителя зимового лову стала звична людська безтурботність.

Коли з укритої півталим льодом річки почулися відчайдушні крики про допомогу, Сергій ремонтував свого човна. Чоловік довго не роздумував, і разом з кількома товаришами кинувся рятувати потопельника.

Сергій, мешканець м. Києва:

- Лодку взяли с берега, тащили, прорубывали лёд, и к нему пробирались. Он сам бы не вылез. Прицепили его к лодке и тянули его. Поднять его не могли.

Рибалка, що провалився під лід, майже не подавав ознак життя. Кілька разів небораку намагались затягти до човна, та все марно - чоловік був заважкий, та ще й мертво вчепився за торбу з рибою. Хтось здогадався зателефонувати "сто один".

Олександр Хорунжий, в.о. керівника відділу ГУ МНС України у м. Києві:

- Рятувальники швидко закинули мотузку, підтягнули цих рибалок, і вже з чоловіком підтягнули на берег. Витягли його на підмосток і передали бригаді швидкої допомоги.

Та попри всі намагання лікарів врятувати бідаку не вдалося. Майже півторагодинна крижана купіль не залишили йому жодного шансу.

Олександр Хорунжий, в.о. керівника відділу ГУ МНС України у м. Києві:

- Людина рибалила в глибокому місці там, де є течія, якраз на переході з річки на затоку, і саме це сприяло тому, що він провалився. Лід зараз нестійкий, коли йдеш, він просто тріщить. Він сіруватого кольору. Однак це не лякає рибалок, бо їх азарт у ловлі риби чомусь вищий, чим власна безпека.

"Свідок" побував на човновій станції, поблизу якої сталася трагедія. І переконався, що чужий гіркий досвід нічого місцевих рибалок так і не навчив. За словами тутешнього персоналу, вже за кілька годин після першого інциденту на тому самому місці пішов під кригу ще один відчайдуха. Його вдалося врятувати.