Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 лютого 2011, 14:02 Нещасні випадки
На Київщині в Баришівському районі літнє подружжя задихнулося чадним газом
На Київщині в Баришівському районі літнє подружжя задихнулося чадним газом

Чадний газ забрав життя двох мешканців Київщини: в Баришівському районі знайшли мертву літню пару. Господарі хати лежали у своїх ліжках, ніби спали. Тож сусіди навіть не одразу збагнули, що з ними сталося.

Зазвичай господарі цієї хати надворі з самісінького ранку. Готували їжу, поралися по господарству. Та того трагічного дня сусідка раз по раз заглядала через паркан, але на подвір’ї нікого не було. Фіртка зачинена, а з димаря валує чорний дим.

Тетяна Рихлик, перемозький сільський голова:

- Сусідка знайшла людей, які не подавали ознак життя. Безпосередньо в будинок вона зайти не змогла, бо була замкнена фірточка. Вона обійшла городом, і побачила, що чоловік і дружина, які були в різник кімнатах, не подавали життя.

Старенький дерев'яний будинок, обкладений цеглою, за добу перетворився на сауну. А все через те, що господарі забули відсунути заслін димаря.

Валерій Ненюк, старший інспектор ГУ МНС у Київській області:

- В будинку була дуже висока температура, оскільки відбулося перекалювання, відбулося займання перекриття і перегородки, яка була дерев’яною, і в будинку утворився білий дим, і була досить висока температура близько ста градусів. Був ефект сауни.

Село Перемога повністю газифіковане. Дровами гріються одиниці. Ті, хто встановив газові котли, радіє, що про їхню безпеку дбає автоматика.

Станіслав Іванович, мешканець с. Перемоги:

- В мене якщо що, так автоматіка спрацьовує, а в їх автоматіки не було, а вручну регулюєш.

Валерій Ненюк, старший інспектор ГУ МНС у Київській області:

- Деякі люди переобладнують печі, встановлюють газові горілки. Газовики все це контролюють, тобто, все відбувається легально, але люди старенькі, і як ми бачимо, прикрий випадок. Можливо пам’ять призвела.

МНСівці радять бути пильними, і не забувати про елементарні правила користування пічним опаленням. Зазвичай, до лиха призводить несправність. Утім не обходиться і без людської неуважності.