Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 січня 2011, 15:22 Нещасні випадки
У Львові сміттєвоз на смерть переїхав 12-річного школяра
У Львові сміттєвоз на смерть переїхав 12-річного школяра

У Львові сміттєвоз переїхав школяра. Шансів вижити під колесами 20-тонної вантажівки у 12-річного Дмитра не було. Водій запевняє: просто не побачив дитини.

Вчителька загиблого хлопчика:

- Дмитрик Хак сидів за першою партою. Дитинка дуже хороша, дуже добра, завжди старався допомогти.

У школі, де навчався Дмитро, шоковані - трагедія сталася за кілька хвилин після того, як він вийшов з навчального закладу. Свідки події до вчителів забігли відразу. Крикнули - хлопчика переїхала вантажівка. Шкільний психолог ще встигла поговорити з постраждалим.

Ірина Сень, шкільний психолог:

- Хлопчик тільки ногами махав, руками махав, і казав, що йому дуже холодно, і просив, щоб його підняти. Був весь синій, голова синя, набрякша.

Олег, школяр:

- Він послизнувся і впав, а в нього були проблеми з ногами. Його мама лікувала 4 роки, щоб він, той, ходив. Бо він не міг ходити взагалі. І він так би впав, і в нього ноги досі ще були слабкі, і його боліли, і він не міг встати.

До домівки дитині лишалося пройти якихось 100 метрів. Аж раптом хлопчик послизнувся - це тільки після трагедії тротуари тут посипали піском. Тієї миті на дорогу виїжджав сміттєвоз. Пан Юрій усе бачив, і намагався зупинити водія вантажівки.

Юрій Галишич, свідок:

- Він почав їхати, хлопчина поскользнувся, впав, попав під передні колеса. Я звідси їхав, і я йому кричав, щоб він стояв. Але він не зрозумів мене. І під заднє ліве колесо він, коли ми вже вибігли, він переїхав його.

До лікарні дитину привезли в стані клінічної смерті - врятувати хлопця вже було неможливо. Водій вантажівки, кажуть свідки, не міг стримати сліз. Кермувальник запевняв, що не побачив школяра.

Ірина Сень, шкільний психолог:

- Такий він був, знаєте, такий схвильований, такий задуманий, тривожний, аж побілів. Ну, ясно, що йому було не пособі, йому було дуже важко, водієві, дуже важко.

Світлана Добровольська, керівник відділу ДАІ у Львівській області:

- Фактично, водій сміттєвоза в шокованому стані. Він всім пояснює, що не бачив хлопчика, і якби йому не крикнули, не сказали, він би поїхав далі.

Правоохоронці порушили за фактом смерті дитини кримінальну справу.