Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 січня 2011, 12:22 Нещасні випадки
У Києві після вибуху в "сталінці" десятки сімей позбулися даху над головою
У Києві після вибуху в "сталінці" десятки сімей позбулися даху над головою

У Києві вибухнула квартира. Є п'ятеро постраждалих, десятки родин опинилися просто неба. Вибухова хвиля повибивала вікна в сусідніх будівлях.

Опівночі цей будинок на вулиці Рогозівській немов здригнувся. Яскравий спалах, вибух і знову темрява - це все, що пам'ятають самовидці. Дехто прокидався від болю: на людей сипалося бите скло.

Дмитро, постраждалий:

- Хотел проснуться, и в один момент понял: что-то начало сыпаться. Моя мама начала кричать: "Что произошло?" Я встал, подошел к окну, вижу - стекла повылетали. Мы начали собираться и, что заметил, - вода начала капать со второго этажа.

Сонні мешканці погано усвідомлювали, що сталося. Чотириповерхівка наповнилася криками. Квартири виглядали ніби після бомбування.

Світлана Іванівна, постраждала:

- Муж включил свет. У нас дверь выломана и одна, и вторая. Бронированная и внутренняя. Все кричали - пожар! Оделись и вышли на улицу.

На місце з'їхалися всі екстрені служби. Першими до справи взялися рятувальники. Вогонь подолали швидко. Та все одно роботи вистачило до ранку.

Ігор Шилохвост, керівник Дніпровського РУ МНС м. Києва:

- Практично основні зусилля були націлені на те, щоб ліквідовувати наслідки вибуху і евакуація людей. Практично, справилися в тому об’ємі, у повному обсязі. 5 людей доставили бригаді швидкої допомоги.

Найбільше постраждав власник квартири, де, імовірно, й здетонувало. Його покалічило вибуховою хвилею. Чоловік також дістав численних опіків. За попередньою інформацією, він самотужки без фахової допомоги встановив газову плиту. Утім, люди мають і свої припущення.

Галина, мешканка м. Києва:

- Хто, що… Хто каже - газ, хто - взривчатка, що люди придумають, те і кажуть.

Іван Гаврилюк, заступник керівника Управління КМДА:

- Пока буде слідство, буде експертиза, ми поки що не можемо говорити.

Нині мешканців зруйнованої "сталінки" прихистили у приміщенні вагоноремонтного заводу. На думку столичної влади, понівечені оселі відновлять до кінця року. Та люди кажуть: легше звести нового будинка.

Ганна, постраждала:

- Вообще очень сильно пострадали - второй этаж, и там стены. Я удивляюсь, что дом еще стоит, и он не упал.

З обіду мешканцям постраждалого будинку дозволили забрати речі і цінності. Люди робили це поодинці, і тільки під наглядом рятувальників.