Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 грудня 2010, 14:35 Нещасні випадки
У Черкасах на балконі однієї з багатоповерхівок знайшли ртуть, що розлилася
У Черкасах на балконі однієї з багатоповерхівок знайшли ртуть, що розлилася

Надзвичайна подія в Черкасах. У житловій багатоповерхівці хтось розлив ртуть. Небезпечна речовина почала капати зі стелі на балконі. На місце знахідки одразу викликали працівників МНС.

У Черкасах утеплення балкону закінчилося рятувальною операцією. Будівельники, які демонтували вікна в квартирі замовника, виявили там розлиту ртуть. Монтажник Олег Таран розповідає, коли зривали ринву, зі стелі почало щось капати.

Олег Таран, монтажник:

- При замене верхнего отлива начало капать что-то. Присмотрелся, видел, как выглядит ртуть по телевизору, начали капать капельки. Присмотрелся - похоже на ртуть. Позвал хозяйку, она вызвала МЧС.

Власниця оселі навіть не уявляє, звідки там могла взятися ртуть. Жінка розповідає: останнього разу балкон ремонтували 12 років тому. Тоді нічого підозрілого не виявили. Досі мешканці квартири на самопочуття теж не скаржилися.

Ганна, мешканка м. Черкас:

- Я просто не надавала цьому значення. Може, якщо б помітила, то придавала б цьому увагу. Не знаю, звідки вона там взялася… Ми туди не лазимо, нікого чужих не пускали.

На балконі рятувальники вже назбирали 100 грамів небезпечної речовини. В еквіваленті це приблизно 12 розбитих градусників. Аби зібрати рідкий метал, еменесівцям довелося розібрати підлогу та стелю балкону і зняти всі вікна. За словами фахівців, ртуть могла протекти сюди від сусідів з верхнього поверху.

Микола Мезин, співробітник ГУ МНС в Черкаській області:

- Демонтуємо раму, збираємо ртуть... А на другому поверсі просто нікого немає. Невідомо, чи будемо сьогодні там перевіряти.

- Тобто, у будь-якому випадку перевіряти будете?

- Будемо перевіряти, чи то зверху текло, чи хтось розлив.

Нині рятувальники перевіряють, чи не залишилося на балконі ще ртуті, та намагаються знайти сусідів жінки. За фактом розливу небезпечної речовини правоохоронці вирішують питання про порушення кримінальної справи.

Станіслав Кухарчук, кореспондент:

- Тільки впродовж останнього місяця працівники Черкаського МНС виявили та відправили на утилізацію більше 12 кілограмів ртуті. Переважно її знаходили біля адміністративних будівель та автодоріг. Цей випадок чи не найперший у Черкасах. Де наступного разу випливе небезпечна речовина та якої шкоди може наробити - рятувальники бояться навіть уявити.