Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 грудня 2010, 13:31 Нещасні випадки
У спальному районі Одеси вщент згоріла квартира
У спальному районі Одеси вщент згоріла квартира

У спальному районі Одеси вщент згоріла квартира. Жертв вогню аж троє: двоє жінок і чоловік. Урятувати людей працівники МНС не встигли: не змогли пробитися крізь броньовані двері.

По обіді мешканці багатоповерхівки помітили полум'я на 14 поверсі. Дим валував з усіх вікон чотирикімнатної квартири. Сергій, який працює на станції техобслуговування саме навпроти будинку, зняв пожежу на мобільний. Каже, такого шаленого вогню ще не бачив.

Сергій, свідок

 Огонь вырывался аж до 16 этажа. На верхних этажах я наблюдал, что суетились люди. СТИК Около часа проводили работы по тушнеию, и через час с 15 этажа они по веревкам попали вниз.

Гасило пожежу кілька підрозділів МНС. Потрапити в квартиру їм завадили броньовані двері. Тож піднялися на поверх вище і через балкон спускалися вниз. Температура у під'їзді була настільки високою, кажуть рятувальники, що тріскалися стіни.

Олексій Дюрягін, рятувальник

Продвижение по корридорам горящего этажа был оневозможно из-за сильной температуры и задымления. СТИК Температура была такая, чот плавились у некоторых каски. Есть случаи, когда на масках от температуры лопались стекла. То есть все говорит о сложности тушения.

У задимленому помешканні рятувальники знайшли тіла трьох людей. Загиблих добре знали сусіди. Кажуть, з усієї родини вцілів лише 35-річний чоловік, що саме був на роботі.

Ганна, мешканка м. Одеса
Значит, двое больных, одна умалишенная, второй – "дауненок", сестра глухая, а племянник на работе. Три человека трупы. Причина пожара неизвестна, скорее всего, что это подожгла умалишенная.

Мнс-івці кажуть, працювати було надзвичайно складно, позаяк обладнання для гасіння пожежі у висотці вони не мають. Евакуаційні ж драбини діставали лише до 9-го поверху.

Юрій Швиденко, керівник оперативного відділу ГУ МНС в Одеській області

Внутренний пожарный водопровод в нерабочем состоянии. Также как негативную сторону можно отметить, что в городе Одессе нет 50-метровых лестниц для поднятия личного состава и тушения пожаров.

Про причини займання рятувальники не говорять. Кажуть, усе з'ясує експертиза.