Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 серпня 2010, 13:13 Нещасні випадки
У Борисполі прогримів вибух: знищено три автомобіля, підривник загинув
У Борисполі прогримів вибух: знищено три автомобіля, підривник загинув

Потужний вибух пролунав у Борисполі на території гаражного кооперативу. Три автівки знищено, ще три пошкоджено. Неподалік знайшли труп людини. Версію про нещасний випадок міліціянти відкидають.

Потужний вибух пролунав близько двадцять третьої години. Людям здалося, то грім, але заграва на території гаражного кооперативу свідчила про інше.

Вікторія Рубан, керівник прес-служби ГУ МНС України в Київській області:

- Коли туди прибули наші працівники, то вогнем було охоплено три гаражні бокси. В 00:25 пожежу було ліквідовано силами двох відділень. Наразі причини та збитки встановлюються.

Версію про нещасний випадок відкинули одразу, адже такі руйнування міг спричинити вибух, хіба що, двох кисневих балонів. Та їхніх уламків не знайшли. Міліціянти кажуть про навмисний підрив.

Олександр Дем'янчук, кореспондент:

- Епіцентр вибуху стався саме на цьому місці. Гаражі склалися, немов картковий будиночок. В результаті шість автівок постраждали. Одна людина загинула. За попередньою інформацією, жертва - один із підривників.

Спосіб чоловік обрав оригінальний. Висадити в повітря бокс вирішив так, щоб не ламати замків. Використав невеличкий вентиляційний отвір. Та, певно, чогось не врахував.

Микола Жукович, керівник прес-служби ГУ МВС України в Київській області:

- Людина, залізши на кришу гаражу, спустивши шланг в гараж, закачувала туда легкозаймисту рідину. Яка це рідина - чи це бензин, чи це інше - ми встановлюємо.  Получилась дуже велика концентрація, а враховуючи те, що тепло, машина недавно тільки приїхала, двигун був гарячий, капот гарячий, спричинило займання.

Об'єктом злочинців був гараж, де стояв позашляховик. Його власниця - працівниця аеропорту Борисполя, а її чоловік - керівник Бориспільського Деркомзему. Тож, за однією з версій, вибух пов'язують із професійною діяльністю когось із подружжя. Дістали клопоту й інші автовласники. Федір Андрійович про відшкодування навіть не думає. Утратив і гаража, і "Запорожця".

Федір Андрійович, постраждалий:

- Ночью сосідка прийшла і стукає, що горять гаражи. Я одівся, прийшов - а тут уже пожежні, і тому подобне.

Сумує й його сусіда. Каже, більше двадцяти років їздив повільно, беріг автівку. І на думку не спадало, що знайде її під багатотонними плитами.

Петро Злотник, постраждалий:

- Машина "Жигуль", скільки років, 30, - і як тепер без годувальниці. Ну, вона така виручала, звісно, і на город, і з городу.

Самовидці розповіли, що підривників було, щонайменше, двоє. Один утік "Жигулями". Його шукають.