Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 травня 2010, 12:06 Нещасні випадки
Під час зйомок фільму на залізниці згорів оператор
Під час зйомок фільму на залізниці згорів оператор

Небезпечна професія - відеооператор. Пошук красивого кадру закінчився трагічно для тридцятитрирічного киянина. Чоловік видерся на залізничний вагон, і за кілька секунд спалахнув, як свічка. Обставини з'ясовував на місці подій Олександр Дем'янчук.

Уранці мешканці села Загальців побачили, як до станції Спартак підкотилися три гарні вагони. Довкола - купа люду, відеокамери. Місцеві такого ще не бачили. Новина, що на околиці села знімають кіно, швидко зібрала витріщак. Таке знімання люди запам'ятають надовго.

Михайло, самовидець:

- Я підійшов на станцію до магазину. Бачу - кіно снімають. Думав, манекена поклали. Він горить. Підхожу - а то жива людина, і пламя з нього велике.

За словами Михайла, спочатку був глухий вибух, потім забігали люди, заходилися гасити тіло. Палав чоловік, який стояв на одному з вагонів. А просто над ним - високовольтна лінія для руху електропотягів. За словами електриків, висока напруга вбиває навіть на відстані.

Працівник "Укрзалізниці":

- 27,5 тисяч вольт. А як усе сталося - не знаю, не можу сказати.

На станції "Спартак" мали знімати документальний фільм. Кіношники переконують: на вагоні працювати не планували. Видертися нагору - то особиста ініціатива оператора.

Наталя Мельник, керівник сектору УМВС України на Південно-західній залізниці:

- Було встановлено: працівники знімали фільм. Оператор намагався знайти ракурс, з якого міг відзняти кращий матеріал, сюжет. І з цією метою видерся на вагон.

Колеги загиблого запевнили слідчих, що навіть не помітили, як оператор поліз на вагон. Усе сталося за якусь мить.

Михайло, самовидець:

- Перед цим казали йому не лізти…. Бо електрика.

Знімання на станції мали тривати чотири дні. Саме для фільму в "Укрзалізниці" попросили ті три красиві вагони. Тепер невідомо, коли відновиться творчий процес.

Олександр Дем’янчук, кореспондент:

- Хто відповідатиме за цю трагедію, мають з'ясувати слідчі. Поки що відомо, що у своєму запиті до "Укрзалізниці", знімальна група зобов'язалася виконувати правила безпеки.

З місця події Олександр Дем'янчук. Олександр Мироненко. НТН.