Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 квітня 2010, 11:46 Нещасні випадки
У Києві 33-річний чоловік впав у шахту ліфта та вижив
У Києві 33-річний чоловік впав у шахту ліфта та вижив

Не випадок, а справжнє диво. У Києві з містичною точністю повторилася історія, що сталася днями в Одесі: молодик упав у шахту ліфту. В це важко повірити, але в обох пригодах люди застрягали між сьомим і восьмим поверхами, намагалися звільнитися самотужки й летіли вниз. А найдивовижніше те, що обидва постраждалі вижили.

Кореспондент:

- Краще б того дня мешканець цього будинку піднявся на свій дев’ятий поверх сходами.

Його сусіди самі дивуються - тим ліфтом їздити взагалі страшно. Навіщо було долю випробовувати, коли на сходи ще сили є?

Микола, сусід постраждалого:

- Сильный, здоровый молодой парень.

Ліфт із тридцятитрирічним Ігорем застряг між сьомим і восьмим поверхом.

Микола, сусід постраждалого:

- По-моему, где-то на таком уровне он остался. Когда кабина заглохла, кто-то наверху нажал кнопку. Покамест дверь открылась, он решил соскочить, и в этот момент лифт резко сам поднялся вверх и дверь не закрылась.

І Ігор полетів донизу. Врятували його пружини на дні шахти - впав на них і залишився живий. Сусід Микола всього того не бачив. Але він перший, хто почув крики Ігоря.

Микола, сусід постраждалого:

- Он весь… весь - до костей мясо все содранное, лежал, звал.

Чоловік у сорочці народився, кажуть рятувальники. Пролетіти сім поверхів і залишитися живим - то справжнє диво, а не просто випадок. Містичну дивовижність ситуації підтверджує й пригода, що на два дні раніше сталася на Одещині. Там теж у ліфтову шахту впав молодик, який застряг - увага - так само між сьомим і восьмим поверхом. І він теж вижив, щоправда, зазнав тяжких переломів. Киянинові ж узагалі дуже пощастило.

Олександр Хорунжий, керівник відділу ГУ МНС у м. Києві:

- Як констатували на місці медики, навіть перелома не було. Були забої, але перелому не було. Але відправили до лікарні.

Ошелешений своїм дивовижним порятунком, детально змалювати події чоловік не зміг.

Олександр Хорунжий, керівник відділу ГУ МНС у м. Києві:

- Двоє працівників поклали обережно чоловіка на ноші, а двоє інших біля ліфту приймали ті ноші, а потім доставили чоловіка до лікарні.

А тому сусідам доводиться лише здогадуватися. Чому, приміром, Ігор самотужки вилазив із поламаного ліфта? Сусід Микола має пояснення - в кабіні давно не працює зв’язок із диспетчером.

Микола, сусід постраждалого:

- Если бы была - то он бы позвал, сказал, что застрял. Там кабина уже вот так ходит, ну, в общем, все уже боятся в этом лифте ездить. А ответ один - "нема грошей". Куда они исчезают, те деньги, как песок.

Едуард Багіров, правозахисник:

- 26, 23 - выполнение и ненадлежащее выполнение своих служебных обязанностей.

Це так правозахисники шукають статтю, за якою можна покарати недбалих комунальників. Саме вони мають відповідати за некоректну роботу ліфту.

Едуард Багіров, правозахисник:

- 26, 23 - очень редко эту статью применяют. А зря. Вот даже если не сажать - ну просто снять с должности, - другой начальник придет туда, и первый звонок с шахты лифта - и начальник туда прибежит сам, потому что знает, что было с его предшественником.

Хто ж таки винен - нині визначає держгірпромнагляд. Найближчим часом ревізори мають надати свій вердикт прокуратурі.

Борис Сачалко, Аркадій Моос, НТН.