Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 березня 2010, 11:20 Нещасні випадки
На Луганщині троє чоловіків померли від неякісного самогону
На Луганщині троє чоловіків померли від неякісного самогону

Чаркування в одній із хат на Луганщині завершилося трагедією. У селищі Червоній Поляні з чотирьох тостувальників уцілів один. Решту родичі знайшли без ознак життя. Попередня версія загибелі людей - отруєння недоброякісним самогоном. У єдиного живого свідка лиха медики констатували параліч ніг та алкогольну енцефалопатію.

Ось ця хата тепер порожня, а ще кілька днів тому тут вирувало життя. Усі четверо мешканців оселі охочі випити. Сусіда Олександр був одним із перших, хто зайшов у середину і побачив жахіття.

Олександр Агафонов, сусіда загиблих:

- На столе - явные следы, что выпивали, закусывали. Пустые бутылки были, стаканы стояли. Наверное, выпили - и легли спать, и во сне это все у них произошло.

Єдиний, хто вцілів після застілля - Олександр Житков. Він розповідає: того дня заробили трохи грошей. На них купили трилітрового слоїка самогону і вчотирьох сіли пити. Згодом, коли очуняв - виявилося, що лежить серед трупів. Троє приятелів були мертві.

Олександр Житков, постраждалий:

- Я лежал на полу, а те лежали на кровати. В спальне там племянник Вася лежал. Те готовые, поумирали, а я остался живой.

- Менше пили?

- Да.

Олександра одразу доправили до лікарні. Його стан медики вважають стабільно тяжким.

Маргарита Ушакова, старша медична сестра Антрацитівської ЦРЛ:

- Токсическая энцефалопатия и алкогольное отравление. Все анализе с него взяли. Нарушение головного мозга на фоне алкоголя. Последствия возможны. У него - вряд ли, у него давно уже эти последствия.

За фактом загибелі людей від неякісного самогону міліція розпочала слідство. Утім, виявити, в кого саме брали оковиту, поки що неможливо. Єдиний живий свідок цього не пам'ятає. Та якби й пам'ятав, навряд чи це зарадило б.

Світлана Бурлакова, голова Червонополянської сільради:

- Мы не однократно писали письма на начальника милиции по принятию мер к самогонщикам. Ответы такие приходят: "Была обнаружена жидкость, направлена на экспертизу", или "Факты торговли не подтвердились". Человек дал показания, что гнал для себя. Штраф в пределах 170 гривен - и не более того. Т.е., законодательная база не помогает бороться, а мешает в борьбе с самогоноварением.

Місцеві кажуть, імовірно, самогон отруйний тому, що в нього для кріпості додають селітру. І цього разу доза хімікату в оковитій була завелика.

Євген Соломін, Микола Рижченко, Луганська область, НТН.