Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 березня 2010, 15:09 Нещасні випадки
Завершився суд над водійкою трамвая, яка збила дівчину в Луганську
Завершився суд над водійкою трамвая, яка збила дівчину в Луганську

Винесли вирок водійці трамвая, що 2008-го збила на смерть молоду мешканку Луганська. Півтора року тривало розслідування шокуючої дорожньо-транспортної пригоди. Результат - в сюжеті наших кореспондентів.

Про трагедію, що сталася на вулиці Іванищевому Яру, нині нагадує вінок. Батьки прикріпили його до місця загибелі своєї 17-річної дитини. Четверо молодих людей поверталися з кав'ярні додому. Кажуть, настрій був пречудовий. За кілька метрів до трамвайної колії хлопці пішли вперед, розмовляли по мобілках. Дівчата трохи відстали.

Дмитро Нещерет, свідок:

- Шли вот по этой дороге. Переходили тут. Вот здесь увидел трамвай. Либо я… Инстинкт самосохранения - перебежал досюдова. Еще одна девушка попала под трамвай, вторая упала здесь.

Андрій Лебедєв, свідок:

- Я закричал, побежал за трамваем. Кричал - стой! Он проехал метров 40, потом остановился. Водитель выбежала и начала кричать, что мы ее посадили.

Тіло дівчини навіть знайшли не одразу. Довелося піднімати трамвай.

Євген Соломін, кореспондент:

- Опинившись на колії перед трамваєм, що рухався, дівчина перечепилась через такий зчепний механізм, який і затягнув її під трамвай.

Кермувальниця трамвая на суді відстоювала власну позицію: мовляв, винна і вона, й підлітки, які розбишакували на трамвайній колії.

Катерина Шерстюк, голова профспілки Луганськелектротрансу:

- Затеяли игру, которая называется "кавказская пленница", что человек как бы...

- За руки?

- Да, за руки, и человек имел реальную возможность… Наверное, дети, все таки, не смогли сориентироваться, и когда они отпустили девочку, было уже поздно. В последний момент. Хотя водитель и применила экстренное торможение.

Слідчі так і не знайшли свідків, що підтвердили би версію трамвайниці. Натомість, суд визнав, що вагон рухався з перевищенням швидкості, тож технічної можливості зупинити його не було.

Ігор Лордкіпанідзе, керівник Луганськелектротрансу:

- Очень жалко, что погиб молодой человек. Очень жалко молодую девушку, которая попала в тюрьму из-за этого нелепого случая. Будьте внимательны. Обращайте внимание на транспорт. Будьте взаимно вежливыми, чтобы не допускать таких трагических ситуаций.

Кермувальниці трамвая присудили 5 років в'язниці. Мати загиблої від нервового шоку стала інвалідом. Свідки трагедії місце ДТП намагаються обходити стороною, і на трамваях більше не їздять.

Євген Соломін, Микола Рижченко, Луганськ, НТН.