Телеканал НТН
Сообщить новость

Новости канала

2 декабря 2015, 22:24 Общество
Аэропорт Шарм-эль-Шейха ввел уникальные меры безопасности для туристов
Аэропорт Шарм-эль-Шейха ввел уникальные меры безопасности для туристов

Тотально проверяют с головы до пят, осматривают все вещи без исключения, разворачивают даже конфеты из магазинов. Вот так встречают воздушные ворота Шарм-эль-Шейха своих гостей-туристов. После теракта на борту российского самолета Египет ввел беспрецедентные меры безопасности. Какие испытания теперь надо пройти отдыхающим от аэропорта до отеля?

Назар Милиневич, корреспондент:

- Після теракту на російському Боїнгу у Єгипті головним завданням є організувати безпеку для туристів. Доприкладу, при прильоті до Шарм-ель-Шейху вас спершу мають ретельно перевірити, і лише тоді поселити в готель.

Абдель Вахаб, директор аэропорта:

- Ми дотримуємось усіх міжнародних правил. Зараз ми збільшили кількість випадкових перевірок для туристів з 20 відсотків до 40. Також на вулиці є повністю перевірка машини з металошукачами.

Назар Милиневич, корреспондент:

- При прильоті до аерпорту ви маєте здати всі речі, і лише тоді вас пустять у місто.

- Зараз скажуть, питають, чи є секрет у сумці.

- А був такий ретельний контроль?

- Ні, вперше таке бачу.

Ирина, туристка из Украины:

- Все розмотали, навіть подарнукові цукерки, ті що запечатані, з магазину. Все, будемо летіти спокійно. Раніше такого не було.

Великобритания, Германия и Россия воздушное пространство с Египтом закрыли, а вот украинцам не запрещают летать в Шарм-эль-Шейх и Хургаду на отдых, только украинские авиалинии изменили направление полета.

Александр Запорожан, капитан самолета:

- Курс змінився, тому що ми не літаємо через Хургаду, тепер літаємо трохи південніше, ми змінили маршрут, щоб не літати в  небезпечну зону, тому за останні два місяці літали через Хургаду.

Валентина, туристка из Украины:

- Коли дізнались, трохи злякались, коли їхали, але в готелях все спкоійно, все добре. Не боялись брати екскурсії.

Несмотря на тщательный обыск, украинцы не боятся ехать на отдых в Египет .Только за последнюю неделю 6 тысяч Украинцев прилетели в Шарм-эль-Шейх.