Телеканал НТН
Сообщить новость

Новости канала

23 января 2015, 23:51 Пожары
Многодетная семья на Прикарпатье чудом спаслась при пожаре
Многодетная семья на Прикарпатье чудом спаслась при пожаре

Чудесное спасение. На Ивано-Франковщине сгорел дом, в котором находились трое малолетних детей и их мать. Вспыхнуло внезапно, когда люди спали. Спасло семью настоящее чудо: совершенно случайно в этот недобрый час мимо проезжал односельчанин.

Пожар вспыхнул в доме под утро. Хозяйка усадьбы и трое ее девочек в это время спали. Все могло закончиться трагически, но мимо дома проезжал их односельчанин Михаил. Мужчина говорит - обычно едет по другому маршруту, но на этот раз почему-то повернул на эту дорогу.

Михаил Жарский, спаситель:

- Їхав до друга сюди, на дачі, його забрати на роботу, бо я помагаю їм там по роботі. Поїхав по цій вулиці Назарія Яремчука. Обично я їду по Січових Стрільців, а поїхав по Назарія Яремчука. Доїжджаючи до будинка, я побачив, що верх червоніється шифер. Під'їхав ближче - бачу, то горить, криша горить.

За несколько секунд пан Михаил понял - дом пылает. Он немедленно бросился в дом.

Михаил Жарский, спаситель:

- Я з бідою відкриваю ті ворота, бо важко було, вони були закриті, і по вікнах почав гримати, по дверях, розбудив хазяйку і сказав їй, щоб вона швиденько збирала своїх дітей і речі, документи, і виходила на вулицю, бо її хата горить. Вона не могла в це повірити.

Наталья Галяревич, пострадавшая:

- Дві дочки спали в одній кімнаті, я з меншою - в другій кімнаті. Мені в ту ніч не спалося, я майже не спала. Потім почула шум, як хтось стукає. Не стукає, а гримає в двері чи у вікна, я не пам'ятаю. Я відкрила двері, той мужчина сказав, що у мене горить хата.

Пока женщина выводила детей, к горящему дому сбежались соседи. Однако с огнем люди не справились. Многодетная семья осталась без жилья. Наиболее вероятной причиной пожара специалисты считают короткое замыкание электросети.

Михаил Жарский, спаситель:

- Прибуло 3 пожарних машини. Вони вилили 2 машини води і машину піни. Дах вигорів повністю, лишилися фрагменти кроквів і шиферу. То вигоріло все. Лишилася жінка з трьома дітьми серед вулиці серед зими.

Но многодетная мать радуется - ведь все живы-здоровы. Женщина не устает благодарить мужчину, который спас им жизнь.

Наталья Галяревич, пострадавшая:

- Я хотіла би подякувати нашому рятівникові, який, якби не вчасно втрутився, який побачив і не врятував би нас тоді, не знаю, як би розвивалися події.

Временно погорельцы поселились у родственников. Община села обещает помочь многодетной семье восстановить жилье.