Телеканал НТН
Сообщить новость

Новости канала

20 ноября 2012, 22:56 Пожары
На Киевщине пожар осиротил девочку
На Киевщине пожар осиротил девочку

Жуткий пожар унес две жизни на Киевщине. В двухэтажном доме в селе Лютеж вспыхнуло вечером. Две женщины - мать и дочь - погибли. А двенадцатилетнюю девочку спас сосед: мужчина сумел вырвать решетку на окне и извлечь малышку.

Марина Борисполец, корреспондент:

- Пожежа тут сталася білизько сімнадцятої години. Мешканці цього будинку спати ще не мали. Але все ж таки двом жінккам врятуватися не вдалося. Як так вийшло - поки що невідомо.

Соседи говорят: заметили пожар, когда пламя охватило почти весь дом. Густой черный дым было видно издалека.

Василий, житель с. Лютеж:

- Там же ж вагонка і якісь утеплителі були, а под вагонкою була проводка, ну, замиканіє, воно тліло, там рубероїд ще був, бо говорять - чорний-чорний дим.

Люди вызвали пожарных и сами побежали к дому. Одним из первых появился и 35-летний Александр - сын Любови Семеновны. Он увидел - внутри есть живые.

Любовь Семеновна, жительница с. Лютеж:

- Побачив дєвочку у вікні, там справа, в тому, що решотки були неї на вікнах і на дверях, то він побачив, що дитина в вікно, 12 років дєвочка, то він вже, сила яка вже явилась, то він вирвав решітку.

Мужчина вытащил через окно напуганную девочку. Двенадцатилетняя Виктория о пожаре почти ничего не помнит.

Любовь Семеновна, жительница с. Лютеж:

- Почули, шо дим, а вони як відкрили двері з кухні, то побачила, каже, я вже памятаю, що бабушка була вся в вогні, а бабушка Таня також ввійшла і впала.

В огне ребенок потерял бабушку и прабабушку, которые ее воспитывали. Сосед, который вытащил девочку, говорит - спасти старших было уже невозможно.

Игорь, свидетель:

- Висока температура була, туди даже пожарніки не могли доступитися зразу, хоча коли вони зразу виламали двери, но там такий вогонь був, що навіть у своєму обладнанні не могли туди зайти.

Игорь Бурлака, сотрудник ГТУ МЧС в Киевской области:

- Під час гасіння пожежі було виявлено два тіла, жінки, одна 1937 року народження, а одна 1963 року народження, було врятовано дівчинку 2000 року народження, яка була одразу направлена до районної лікарні міста Вишгород.

Теперь правоохранители выясняют не только причины пожара, но и почему женщины не сумели выбраться из дома.